Otillräcklig utredning av Umeå kommun om ”någon” och kopiering, felaktiga och osanna uppgifter kring min upphovsrätt och fsk Missionären! Dags för rättelser och uppgörelse…

Nedan är 1:a punkten i överenskommelse i typbarnstugeprojekt jag initierade som nybliven företagare hösten 1987 och Umeå kommun hade huvudansvar i projektledningen. Min dagismodell UBBl (företagslogga och markering av upphovsrätt till en ritning) skulle prövas. För förskolor i Vännäs 1989 och i Nordmaling 1992 erkände kommunerna min upphovsrätt.

UBBI bevis text unikkum ny

Men inte i min egen hemkommun, Umeå. Trots UBBI 6 (utvecklades från UBBI 1, o s v) på förlagan till bygglovsritningen för förskolan Missionären (1990) antyds t o m en form av förfalskning av ”någon” (mig?) och kopiering. Så här avslutades föregående blogg (28/6):

I nästa blogg ska jag visa hur ”någon” då måste ha satt dit ”UBBI” på två ritningar samt hur Umeå kommun under typbarnstugeprojektet 1988-89 godtagit min UBBI-modell, vet dess upphovsrätt för ritningar med UBBI på och min äganderätt till Missionärenritningen.

I denna blogg tar jag upp den första frågan, om ”någon”. Följande citat är från Umeå kommun och denna ”någon” som skrivit UBBI 6 på en kopia av bygglovsritningen (insinuerande mig?) Notera även att kommunen inte känner till ritningen i fråga….

Missionären UBBI kopia

Men se härunder, då måste ”någon” har skrivit dit på två UBBI 6-ritningar, den uppe t v där det står UBBI 6 i informationsrutan och den nedersta i nedre raden i information t h.

Kopiering av bygglovsritningen håller inte då det är vissa skillnader mellan ritningarna som referensgruppen på UBBI 6 (nederst) noterat och en del påverkat bygglovsritningen.

Se även att huskroppen t h med två avd. är spegelvänd den t v, så är det inte på ritningen för bygglov. Lägg därtill olika dateringar, så framstår kopiapåståendet som helt orimligt.

Då referensgruppen antecknat på ritningen och det står Umeå kommun där, existerar ritningen UBBI 6 och kommunen, om man har ordning på sina handlingar, känner till denna.

UBBI bevis 6 bygglov någon

Slutsatsen blir än en gång otillräcklig utredning med felaktiga och osanna uppgifter. Det finns därför all anledning för kommunledningen idag att syna denna dagishistoria och upphovsrättproblematik som jag tagit upp i veckans bloggar och föregående. Och välkomna rättelser och en uppgörelse.

För det finns så mycket värdefullt i den förskolemodell UBBI jag arbetade fram till typbarnstugeprojektet och förverkligad i förskolan Missionären. Positiv utvärdering därefter har påverkat nya förskolor och senast i Professorn Campus (2016) här, 8 avd i 2 plan.

Den har också torgrum och inte störande miljöer som i kommunens ”Reggio Emilia”-varianter med ”kontorslandskapsutformning” och ”skolhallar” och som följd mindre hemvistutrymme. Senaste på gång, nya Haga förskola, har dessa brister. som både ger mer buller och ökade smittorisker.

Ljudproblem för förskollärare har nyligen uppmärksammats medialt i forskning från Göteborg som är värd att ta del av. Ansvarig forskare har blivit intresserad av mina resultat.

Det ska väl också en egen kommun också kunna bli?! (Och lokalmedier också?)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.