Flaskposthälsning från Ebba, 5 år, gav sommaräventyr för kusiner i Sörmjöle.

Häromdagen fick fyra kusiner på sommaräventyr i Sörmjöle vara med om något spännande. Man hittade en flaska som flutit i land bland stenar på östra sidan av fiskeläget och hamnen på Brännäsudden (där nu f ö ett populärt sommarfik, Sörmjöle Bryggcafé, finns).

Flaskpost stugan 18

I flaskan låg ett inrullat brev från femåriga Ebba. Hennes budskap (nog skrivet av en vuxen efter diktamen?) var att hon tycker om att göra flaskpost och hoppas upphittarna vill göra detsamma så kan hon hittar deras. Även om den ”kanske kommer guppa i flera år”.

Om flaskposten kom från Norrmjölehållet, behövs västliga vindar för att svarsflaskpost ska nå fram. Då hellre i en säker plastflaska (tas ju då om hand och återvinns), glasflaska kan gå sönder guppande i vågor mot stenar. Kusinerna är fr v Hjalmar, Morgan, Eskil och Disa – barnbarn om någon undrar. (Dubbelklicka så lättare att läsa).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.