Petter roade och inspirerade sportfolk – i rappt tempo – och imponerade med sina flitiga swimrun-äventyr.

Artisten och idrottaren Petter (Alexis Aspengren) var igår inbjuden till en sportkonferens i Umeå i EU-projektet Sportup North i Västerbotten på temat ”Sports Business Arena”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Först presenterade fyra idrottsentreprenörer sin resa ut på marknaden, Rivia Sports och Rivia Oliveira med klädkollektion för idrott/fritid, Krister Ruth och Fastgrip med handtag för skidor/stavar, Robert Lindberg och TTGU, Tough Training Group för sportäventyr utomhus och Mikael Östberg, Memotus och en app för motionärer att få råd i skadefrågor.

Sedan tog hiphomusikern, numera också populära föreläsaren (årets manliga talare i Sverige 2017) samt sedan några år flitiga swimrun-idrottaren, Petter, vid. I rappt tempo fick han de 50-talet sportåhörarna att roas och inspireras hur man tar sig fram som entreprenör.

Nedan bildcollage talar för sig själv och där han betonade särskilt ”proffsig envishet”. Tilläggas kan att gensvaret blev stort med skratt och applåder samt selfies efteråt. Intressant att notera är att han numera  är swimrunfantast och imponerade med flitighet i den nya sporten, där han tävlat ihop med simstjärnan Therese Alshammar, se längst ner.

Som simmare själv och simengagerad, imponerades jag av snabbheten av Petter att lära sig crawl. Kanske vågar han nu ge sig ut på nytt simäventyr, att lära sig fjärilsim då han på nedersta bilden har början till armtagen. Eller var det hans tack till imponerat auditorium?

Petter texter

Petter föreläsning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.