Järnmedalj till Jonna Sundling för tapper fjärdeplats i VM? Umeå Idrottsgala instifta innovationspris!

”Ögonblicken som förändrade sporten” heter en ny sportserie på SVT/UR och med Jan Boklövs V-stilen som den 1:a av 8:a delar. Innovationer inom friidrottens höjdhopp kommer därnäst. Gemensamt är att nymodigheterna tar tid att slå igenom, eller snarare tiden behövs för att det finns både jantelagar och trögheter när förnyelsen kommer från enskilda utövare eller utanför etablissemanget.

Så kanske min idé/uppfinning, lanserad för ett 10-tal år sedan, om järnmedalj till 4:an i idrottstävlingar nu är mogen att plockas fram och sättas i ”buketten” av ögonblick som förändrar sporten. Och då passar det extra bra att IFK Umeås duktiga och tappra skidsprint-VM-åkare Jonna Sundling, bildligen, kan få en järnmedalj för sin fjärdeplats i VM-sprinten i Seefeld i Österrrike.

Järnmedalj Sundling

Se ovan t h (bild av TT från vk.se) JS skymtar bakom segraren norska Majken Caspersen Falla, t v silvermedaljören Stina Nilsson, Sverige och bronsdito Mari Eide, Norge. Nedan t h från tidningen Uppfinnaren där jag lanserar järnmedaljen med medaljhistorik och tillsammans med rep. i Aftonbladet 2008. Ovan t v om SVT/UR och sportförändringar.

Så IFK Umeå, varsågod, prisbelönt på Umeå Idrottsgala i Umeå för just Jonna Sundlings skidframgångar i fjol, varför inte pröva järnmedaljsidén symboliskt i efterhand för Jonna. Idrottsgalan 2020 instifta pris för bästa sportinnovation, så kan ju ”järnmedaljen” tävla om att få vinna – 1:a pris!

Järnmedalj AB Uppf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.