Skol-nödutgång = ny Umeådagisentré

Googlesökning visade i gårdagens blogg hur mina bloggar om riskfyllda nya trappentréer i Umeå nu syns världsvida runt. Annat sökresultat på utanpåliggande trappor var en beskrivning av ny förskola någonstans i Sverige. Där redogjordes sådana för utrymning, se:

Tillgänglighet

Förskolan planeras som en källarlös 2-plansbyggnad med utanpåliggande utrymningstrappor och fläktrum under överbyggnad på takplan. En hiss planeras i två plan i syfte att främst användas av personal.

Och på ett till dagisbygge i Umeå, förskolan Teleskopet på Tavleliden, byggs samma sort som tidigare redovisats på Rosendalsförskola, Öst på stan. Se nedan fr v om Teleskopet och baksidan av huset, sedan framsidan och längst t h utetrappan på Rosendalsförskolan.

Trappentré Teleskop nöd

Här ovan annan vinkel för förskolan på Tavleliden. I mitten nödutgångar för utrymmning på tillbyggnad på blivande Maja Beskowskolan på Fridhem. Det är ganska lika som det barn, personal, föräldrar, m fl ska få på Umeås nyaste och modernaste? förskolor.

Såvida inte för- och grundskolenämndens ordförande Moa Brydsten (S) och vice dito Lena Riedl (M) – som 22/3 informerades om detta (var nyhet för dom då) av mig som konsult där intrycket var att man insåg riskerna med, särskilt vintertid – ser till att Rosendal och Teleskopet får inbyggda trapphus som alla tidigare förskolor i två plan har i Umeå.

Så att nya Umeådagisentréer inte blir som skolnödutgångar i kommunen!

Längst t h utanpåliggande trappentré i metall på byggbaracker vid Maja Beskowskolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.