Tystnaden är total i politiken i Umeå om faror i dagistrappor – utomhus! Även medierna tiger om barnrisker…

Tystnaden är total i politiken i Umeå om de faror i dagistrappor utomhus och orättvisor förskolor emellan jag i yrket inom förskolemiljöer redovisat för för- och grundskolenämndens ordförande Moa Brydsten (S) och vice dito Lena Riedl (M) vid inbjudet möte i mars i år.

Jag visade på kommunplaner att låta barn, föräldrar och personal på andra plan i nya 2-våningsförskolor gå utomhus på metalltrappor likt utrymningsdito på skolor.

Brydsten och Riedl visste inget då, men verkade inse riskerna, särskilt vintertid, och i e-brev senare svarade S-ordföranden: ”Det var några riskkonstruktioner du visade och som vi kommer att följa upp.”

Trappentréer-inne-ute-2

Se bilder med överst metalltrapporna på Rosendals förskola, nu i bruk, och därunder trygg, säker och ”varm” trappa på campusförskolan kommunen tagit över från personalkooperativet Professorn och kan lära av.

Som att göra inbyggt trapphus vid entrén till bottenvåningen, då undviks krav på sänkta barngrupper på grund av faror och orättvisor nu.

Men, tystnaden är inte bara total i umepolitiken om trappentréerna, även medierna tiger om barnrisker. Varför? Är barn mindre värda än skolelever och äldre vid försämringar? Eller måste det till olyckor för att man ska ”re-agera”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.