Corona-Innovationer (CI) i förskola – inredning – simning = omtänkande…

Coronatider handlar mycket om hänsyn i omtanke – för omtänkande – bl a avstånd.

Så för aktiviteter och miljöer är här ”corona-innovationer” (CI) i dagis/förskola med behov av mindre av störande passager mot nu vanligt med genomgångsrum i kapprum/hallar och lekhallar/torg. Nedan visar jag (Tidningen Förskolan,1990) min CI för två avd med korridor…

och nedan (2016) utvecklat (mitten) för flera avd (2 plan) med egna hallar och passager till torg – att jämföra med ofta (även i Umeå kommun) ”kontorslandskapslösningar” och ”skolhallar” ( typ Reggio-Emilia) med olika störningar och ökade smittorisker, t v och t h.

Ytterligare en corona-innovation är min uppfinning från 1995 om inbuktade bordsskivor som underlättar placering med avstånd (och bekvämare i rundning och rak rygg) samt flexibelt med fler som ryms när så passar. (Bilderna är från förskola-skola i Umeå).

En tredje CI, är en innovation (2020) – simanläggningar där simmandet med möten på banor undviks i simkanaler där man simmar efter varandra, med, mot eller utan strömning, här mina idéer, därunder från Sundsvall, Ö-vik och Finland samt t h 50×25:an i Umeå.

Idealet optimalt är kombination av simhall som har rakbanor och simarena med ”rundbanor” där med-simströmmen underlättar simmandet och i motström ges pulshöjande träning – som en social och pedagogisk coronainnovation för hälsofrämjande.

Mer om sociala/pedagogiska innovationer i kommande bloggar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.