Viktiga företagsbesök… även med förskoledito – se ”Umeås Bästa…” om inga besök på innovationsförskola Professorn

Viktigt med företagsbesök

Så är rubriken på kommunalrådet Anders Ågrens (M) blogg idag kl 11.00 här intill.

Just denna onsdag är det kommunstyrelsens arbets- och näringslivsutskott som genomför digitala företagsbesök, står det om tre privata företag.

Vidare: Som bekant finns det en rad synpunkter på vad kommunen bör och inte bör göra, just med avseende på att skapa förutsättningar för nya jobb och bättre möjligheter för företagande.

Avslutas med: Besöken är också värdefulla för att politiker – av alla politiska färger – ska få insikt i företagarnas vardag, samt få kunskap om fler av de företag som är verksamma i vår kommun.

Gör gärna sammalunda med fristående förskoleföretag också. Se min blogg ”Umeås Bästa…” från 17/1 nedan om ”Hälsomodell i Sverigeunika förskolor…” och följande:

Campusförskolan Professorn startade våren 2016 som personalkooperativ och trots innovationssatsning ointresse från Umeå kommun – inga studiebesök. Enda politikbesök var redan från början med Folkpartiets/Liberalernas, nu framlidne, Lennart Degerliden.

Så digitalt besök enklast är att studera bloggen, och gärna kommentera digitalt i politikerbloggar. Välkommen att bli först härmed, AÅ!

Från hösten 2019 tog Umeå kommun över driften (nu Glaciären) av ekonomiskäl för kooperativet då för att för få barn placerades av kommunen, men nya paviljonger i närheten byggdes – av kommunen…

Detta och att Professorn/Glaciären kom till ur ett Sverigeunikt innovationsprojekt bör också intressera – och kan sägas vara en ”hälsomodell” i utformningen, också det värdefullt för Umeåpolitiker att få veta mer om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.