En osannolycklig historia om åter-vunnen dator(väska)! + ”svartbygge”?

En ”osannolycklig” historia om återvunnen dator(väska) känns värd att berätta om då den innehåller olycka i att tappa bort/glömma sin väska med laptopdator + arbetsmaterial, mm – och lycka i att efter 11 dagar få tillbaka den, lycklig och något spänd på bild nedan vid hämtning.

Bakgrunden var att jag och min fru var till Skåne för knappt två veckor sedan för en mindre släktträff på hennes sida. Väl framme framme upptäckte jag att datorväskan saknades. Paniken infann sig liksom stor ledsnad.

Med stöd av nära omgivning anmälde jag på nätet till tågbolag och Polisen för borttappat. Sedan fick jag lägga bort det olyckliga och se till att umgås med de vi träffade för gåsamiddag och annat trevligt.

Det gick bra, än bättre då äldsta sonen, datorkunnig, lugnade mig att allt innehåll finns sparat i ”moln”. Men efter en dryg vecka kom besked att väskan inte var återfunnen…

Det gjorde inget för i samma veva ringde mobiltelefonen och en obekant person undrade om jag var UB och saknade en dator…

En man, säg ”Kalle”, berättade att han på tågstation där vi bytte tåg hittat väskan. Så under nära en vecka hade den stått där, orörd. (Bild överst t v är arrangerad här.)

Rörd blev jag och tackade så mycket. Och jag hörde på rösten att han kände sig glad, kanske lite lycklig också och extra med utlovad hittelön.

Med hjälp av Skånesläkting ordnades möte med ”Kalle” för byte pengar mot dator-väska som med rek. skickades (PostNord) och nu, vid lunchtid, kan jag åter använda den, nu sann-o-lycklig!

Så arbete om Umeå kommuns brister i förskoleplanering/byggande kan nu fortsätta i egen dator, snart om ett slags ”svartbygge” då riksråd och kommunkrav inte följs helt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.