Fler funktionsnedsatta i offentlig sektor

En grundläggande utgångspunkt är att så många som möjligt ska kunna delta i arbetslivet. Självklart också personer med funktionsnedsättning.

Trots att det på många områden har gått framåt med en ökad tillgänglighet och en ökad sysselsättning, tar en allt lägre andel personer med funktionsnedsättning plats på arbetsmarknaden.

Detta måste ändras.

Många arbetsgivare måste lägga fördomar åt sidan och staten själv måste som arbetsgivare vara ett föredöme. Landets myndigheter behöver bli bättre på att anställa personer med funktionsnedsättning.

2 kommentarer

 1. Catharina Oderstål

  Som person med en funktionsnedsättning borde fokus först och främst läggas på samhällssynen samt mer pengar till vård där fler utredningar ges möjlighet och mer kompetensutbildning till de behandlare som ska ge sådana som mig vård och är hopplöst outbildade…. För i ärlighetens namn… Umeås psykiatri är delad i läger där funktionsnedsättningen ADHD är miljö och absolut inte arv där genforskare utomlands kommit betydligt längre i sin forskning.
  Den erfarenhet jag har av arbetsförmedlingen är att de är betydligt mer insatta i ämnet än vad sjukvården är, och samhället där ni politiker har sin plattform.

 2. Krister Klermalm

  Min senaste erfarenhet med Arbetsförmedlingens tjänsteutövning med sin handläggning anställningsstöd för arbetgivaren ska kunna anställa mig med nedsatthet av hälsoskäl. Är att det tog allt oacceptabelt långt tid att min egna värdighet stod på spel efter nio månader lovanden med det ena eller det tredje.

  Under ett samtal med chefen på AF, visar det sig att byråkratin låser in rationallisering med handläggningen med anställningarna. AF kan alltså inte levera et färdigt material för anställningen och sedan ringa upp av en uppföljningsfråga at tåterupta anställningen hos arbetsgivarn. Nä det går int tydligen säger chefen.

  Här bekräftar det låga förtroende på 40% bland företagen till Arbetsförmedlingen förmåga av anställningar med de som har funktionsnedsättning.
  Såhär kan det inte vara med regelverken att AF inte kan själva söka upp företagen för den arbetsökande vid anställningar. Det sjuka är att eftersom jag gick ifrån AF utan att dem leverade något, för där ligger bollen nu, så avskrev chefen mig från AF ändå.

  Chefen kikade endast i skärmen på vad som har skett i november i fjol och inte själva handläggningsproccessen, där det brister hos AF. Samt beskyller på byråkratin.
  Jag fick inte ens byta handläggare som du får göra hos FK och soc, när du är missnöjd med hur tjänstepersonen jobbar med ditt ärende. Det är rena fascisht fasoner på AF av deras direktiv uppifrån.

  En handläggare på AF kan göra till morgon dan medan andra inte kan göra det, då kan det väl inte vara fel på byråkratin utan personen som utför tjänsterna.
  AF tog inte sitt ansvar för det det gör och jag påtalar om brister mm så är det jag som får proppen. Så förbaskat sjukt är det med det här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.