Stark och berörande monolog.

VIP veckan pågår just nu för fullt inför den stora VIP galan som sker nu på lördag för fjärde året i rad i Umeå. Arrangörer är organisationen Öppen Gemenskap och idén till projektet är att Umeås invånare ska ges en möjlighet att tillsammans göra något bra för varandra. Alla de pengar som kommer in går till Öppen Gemenskaps verksamheter för människor i social utsatthet. Under veckan fram till den stora galan har det erbjudits gratis lunchseminarier på Café Station eller på Norrlandsoperan.

Dagens lunchseminarium som jag gick på var teaterföreställningen "Äskade jävla pappa" med Unghästen/Västerbottensteatern. Det var en oerhört stark monolog som framfördes och den tog upp en ung tjejs längtan efter att bli sedd och bekräftad av sin pappa, som alltid väljer alkoholen först. Jag önskar att fler tog möjligheten att se denna föreställning och ikväll kl 19:00 har man möjlighet att se den igen på Café Station. Öppen Gemenskap gör massor för människor i Umeå där det offentliga inte alltid räcker till tack vare volontärer och frivilliga gåvor. Här kan du läsa mer om deras verksamhet och om hur du kan hjälpa till.

 

.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.