Skattesänkning för pensionärer kommer…

Kristdemokraterna har länge arbetat och krävt att pensionärerna ska prioriteras i kommande budgetförhandlingar. Vi nådde inte riktigt ända fram, men det finns ändå flera positiva nyheter som tack vare Kristdemokraternas arbete nu kan bli verklighet.

Vi har i budgeten fått igenom en satsning på en halv miljard till de sämst ställda pensionärerna. Bostadstillägget höjs med 170 kronor per månad för de med lägst pension vilket innebär en sammanlagd förstärkning med nära 400 kronor för de som har de allra minsta marginalerna. Höjt bostadstillägg var för övrigt en del i partiets valmanifest 2010. Kristdemokraterna gick in i en budgetförhandling med tydliga krav på en skattesänkning för pensionärer före sänkt krogmoms vilket övriga allianspartier sagt sig prioritera. Utgångsläget var därför inte det bästa
Det är dock inte kört än när det gäller skattesänkning för pensionärer. Skattesänkningen kommer att ske i budgeten för 2013 eller 2014 och är nu inte bara en reformambition, men ett tydligt löfte. Sänkningen blir inte heller kopplat till nästa jobbskatteavdrag utan kommer att ske på egna meriter. Förutsättningen är dock att ekonomin tillåter denna sänkning. En sak är dock säker att Kristdemokraterna är Alliansens sociala röst och kommer att fortsätta bevaka denna fråga om skattesänkning för pensionärer.

Skattes%C3%A4nkning%20f%C3%B6r%20pension%C3%A4rer%20kanske%202013%20eller%202014

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Veronica Kerr

    Svar till Sven. (2011-09-05 15:23)
    Jag har hört uttrycket, men vet inte om det passar just här. Min förhoppning är i alla fall att de som har det sämst just nu ska få det bättre. Det vill jag vara med och arbeta för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.