Min interpellation till kommunfullmäktige på måndag

 

Trafiksäker cykelväg mellan

 

Holmsund och Umeå

 

Jag och Ulla Löfgren (m) aktualiserade i våras, via en insändare, frågan om en trafiksäker cykelväg mellan Holmsund och Umeå. Bygget av viadukten över järnvägen har gjort vägen till en mardröm för cyklister. Den tämligen cykelvänliga sträckan från Holmsund mot Umeå har förvandlats till en verklig trafikfara.

Svaret vi fick av representanter från Trafikverket och Umeå Kommun, var att beslut fattats och arbete påbörjats för att åtgärda de säkerhetsbrister som finns efter Holmsundsvägen. Trafikverkets väghållaransvar börjar 200 meter öster om bron till returmarknaden, därför är det Umeå kommuns ansvar att förbättra trafiksituationen för cyklister fram till ovan nämnda plats.

 

Med anledning av detta ställer jag följande frågor:

 

  • Vilka åtgärder är inplanerade för att förbättra trafiksäkerheten för cyklister mellan Holmsund och Umeå?

 

  • När beräknas arbetet vara färdigställt?                                    

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.