Inspel, utspel eller utbrott?

Inspel eller utspel, ja inte vet jag vad man ska kalla Vänsterpartiets inlägg om att stänga Storgatan i Umeå för biltrafik. De hänvisar till att de har stöd för detta tack vare en enkätundersökning där 290 av 301 umebor svarade att de vill stänga Storgatan för trafik.

Jaha, gott så, men man måste komma ihåg att som man frågar får man svar. Jag är inte upprörd över att Vänstern har valt att styra en enkät för att få det utfall som de själva vill ha. Det som förvånar mig allra mest i röran är att Vänsterpartiet, som märk väl tillhör vänstermajoriteten, inte berättat något för samarbetskamraten Lennart Holmlund om förslaget. Holmlund ifrågasätter nu samarbetet med Vänstern och säger att det är ett fullständigt vansinnigt förslag som Socialdemokraterna tar avstånd från!

Om fler politiker (Lennart Holmlund) hade varit närvarande vid den speed dejting som genomfördes vid öppet stadshus för två veckor sedan hade de själva kanske fått höra vänstern berätta för medborgare att de vill stänga Storgatan för trafik och att de har stöd för förslaget. Nu vet vi hur stort det är.

Ett samarbete måste upplevas för att förstås. Plågorna i ett samarbete måste kännas för att avslutas, frågan blir Lennart, hur känns det?

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.