Odense och en svarslös Holmlund

Dagarna har gått väldigt fort denna vecka och det har varit både en eller två gånger som jag har fått tänka efter för att känna efter vilken dag det är. Mycket av det beror nog resan till Nordic City Conference i Odense, Danmark tillsammans med tjänstemän och Lennart Holmlund, söndag till tisdag. Lennart har själv bloggat om konferensen.

För mig var det första gången som jag deltog och jag kan bara säga att det var en spännande konferens där medlemskommuner från Norge, Danmark, Sverige och Finland representerar sammanlagt 40 % av befolkningen. Att få tillfällen att utbyta erfarenheter om stadsutveckling och samhällsplanering är viktigt eftersom vi som kommun har mycket att vinna på det, samtidigt som ett nätverk tillsammans kan vara med och påverka. Det jag är mest ledsen över nu i efterhand är att mina danska kunskaper inte var så bra som jag hade önskat.

Nu när hösten har börjat komma igång på riktigt så har även rutinerna börjat att falla på plats här hemma och på stadshuset. Nyheterna i media verkar bli fler i budgettider och tidningarna blir tjockare vilket är roligt. En nyhet som mina ögon fastnade på när jag läste tidningarna idag var huvudrubriken i Dagens Samhälle: 8 av 10 S-toppar säger NEJ till vinstförbud! Dagens Samhälle har ringt upp 50 ledande S politiker och frågat efter deras åsikter.
 
 
 
I Umeå denna mandatperiod har Socialdemokraterna tagit ett rejält kliv åt vänster i och med deras samarbete med Vänsterpartiet. I Socialnämnden har vi sett det på nära håll när S och V helst av allt vill se företag utan vinster inom hemtjänsten och där misstron mot vinster i välfärdstjänster gått före både kvalitet och förstånd. 
 
Vinst eller inte fortsätter att vara en oerhört känslig fråga för Socialdemokraterna. Svårt för oss utomstående att begripa, men när t o m Lennart Holmlund blir svarslös kan man börja undra…
 
Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. Lennart Holmlund

  jag har visst uttalt mig om detta, men att de skulle spegla det på detta sätt efter ett samtal på ca 30 minuter med Wrede gör att jag inte längre litar på Dagens samhälle. Den rubriken speglar inte alls vad jag tror om vinst i välfärden. men däremot vet jag inte om man ändrat sig och därför vet jag inte.

  jag stod bakom det beslut vi tog på förra kongressen och det var ungefär som de andra sa, så jag till de som räknas upp som 8 av 10. Men jag är inte partiet centralt för det var det frågan gällde

  Avslutningsvis svagt av Dagens Samhälle att spegla vad jag sa på det sättet

 2. Veronica Kerr

  Svar till Lennart Holmlund (2012-09-06 21:54)
  Felcitat förekommer och nu fick du i alla fall en chans att förklara dig. För mig är det inte lika intressant vad ert parti säger centralt utan vad ni gör med det här i Umeå och då särskilt inom socialnämndens område. Jag är övertygad om att vi kommer att diskutera detta igen, om inte här så från talarstolen i fullmäktige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.