Umeå kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare!

Idag sammanträder kommunfullmäktige och Allians för Umeå har ställt en interpellation om ”Ökade insatser för att minska sjukfrånvaron”. Det var i april som Alliansen med stöd av Mp och Arbetarpartiet om att öka insatser för att minska sjukfrånvaron bland våra anställda inom kommunen. Det var sju miljoner kronor som avsattes i bokslutet för ändamålet.

Svaret från personalutskottets ordförande är att frågan kommer upp i personalutskottet på onsdag. Det som har framkommit i samtal med fackliga organisationer och i samverkansgrupper är flera gemensamma nämnare som att stärka gruppers känsla av sammanhang, öka yrkesstoltheten och att bli sedd som medarbetare. Man önskar bättre information från arbetsgivare om möjligheter som finns.

Det är utmärkt att fler insatser för att minska sjukfrånvaron nu kommer att göras och att man har tagit till sig förslag från verksamheten. Umeå kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.