Än hit än dit..

Det har varit en riktigt bra helg med två dagars konferens i Lycksele med partikamrater från hela länet. Det är härligt när man får tid att sätta sig ner och riktigt förkovra sig i politik och diskutera eller jämföra våra olika kommuners politik. Det är stora skillnader i länet, men det är ju ingen nyhet…

Under lördagens distriktsstämma antog vi ett uttalande om att en förhandlingsman är ett måste för att föra frågan om Norrbotniabanan framåt. Hela uttalandet kan du läsa på vår ombudsman Hans-Inges blogg. 

Eftersom jag var borta en stor del av helgen har jag endast läst mig till i efterhand om händelsen med det censurerade konstverket i Umeå. Många har kommenterat incidenten både i bloggar och på Twitter. Anklagelser flyger än hit än dit om vem som verkligen sa vad. En snabb slutsats för min egen del är att det alltid är bra att tänka efter före, oavsett om det är i intervjuer eller i politiska beslut. Ibland händer det att det går för fort..

Etiketter: , , , ,

En kommentar

 1. Urban Bengtson, idékonsult

  Precis, än hit än dit och sedan nere i diket som i Prästens lilla kråka..

  Och i diket flera gånger har ”Badpladasket” på Nanna hamnat, men skottats upp varje gång.

  I fjol höll Nannabadplanerna på att fastna i ”diket” genom din interpellation om innehållet och storleken. Nu lite större men med ett innehåll som svämmar över bräddarna så att logistiken blir ohållbar, se mina bloggar, Umeås Bästa

  Och här kommer en till ”dikeskörning”, ingen analys av hur det blir för alla som ska till/från ett Nannabad, 100-tals och åter 100-tals barn och ungdomar på cykel, kanske varje dag, i Umeås farligaste trafikområde, Nygatan, V:a Kyrgogatan och P-huset Nannas in- och utfart.

  En låg- och mellanstadieskola skulle aldrig godkännas i området pga trafik- och olycksrisker. Men badande och simmande barn/ungdomar plus alla vi andra blir vida många fler än skolklasser, dessutom sju dagar i veckan från tidig morgon till sen kväll. Dvs ofta mörker halva året.

  Inte blir det bättre av att många kommer gående och cyklande söderifrån och ska passera bussgatan-Skolgatan.

  Om KD värnar barn och familjer, värna då också en trafiksäker miljö.

  Precis som du säger, ibland går det fort, underförstått inte bra. Men ibland ska det gå fort, som att nu snabbt belysa trafiken kring ett Nannabad, ur BARNENS synvinkel och villkor. Kanske i en interpellation igen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.