En stark och envis kvinna

Lördag och det var länge sedan jag hade en dag utan måsten eller åtaganden. Det var en inplanerad dag för vila, men det är ju klart att idag vaknade jag redan strax efter klockan sex piggare än om det varit en vanlig vardag. Jag fick god tid att läsa tidningarna långt innan övriga i familjen vaknat och det var mysigt i sig.

I dagens VK var det en artikel som berörde mig i synnerhet och det var denna. Som vanligt räknar jag med att en tidningsartikel inte ger den fullständiga bilden av vad som har hänt. Men om de citat som återges är korrekta är det mycket upprörande. Det är två företag som talar om en brukare som hon vore en vara och att hon inte kan fatta beslut eller vet vad som är bäst för henne. Jag känner obehag när jag läser artikeln.

Två personliga assistenter har blivit avskedade för att deras arbetsgivare har sagt att de varit illojala mot företaget. I artikeln bredvid säger VDn för företaget att man inte vet till 100% assistenternas inblandning, men att det finns företag som betett sig illa. En arbetsgivare inom personlig assistans måste ha en fullständig bild innan man tar till sådana åtgärder. Ett företag som inte heller verkar lyssna på sina brukare (eller kunder om ni vill använda det ordet) har i mina ögon en mycket tveksam framtid. Men som sagt var, jag har antagligen inte hela bilden för det verkade ju inte företaget ha heller. Jag hoppas att man har hittat en bra lösning för kvinnan som det står om i artikeln och att hon idag är nöjd med den assistans som hon har rätt till.

Reportaget om Eva Andersson var välskrivet och intressant. Eva är en stark och envis kvinna och jag är glad att hon idag är frisk. Cancer är en vidrig sjukdom, men vi får inte låta bli att tala om den och alltid vara öppen om den när det antingen drabbar dig själv eller närstående. Det kan ses vara så lite att bara tala om det, men jag vet av personlig erfarenhet att det hjälper så mycket. Både i stunden och efteråt.

Ha en skön helg!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.