Politiken bubblar

Det blev en bra helg och jag är så glad för att jag fick vara en del av kulturhuvudstadsinvigningen i lördags. Stort och fantastiskt även om det här med ”kläder efter väder” inte alltid fungerar. Det är sällan jag står stilla i närmare två timmar ute i kyla..

I förra veckan skrev jag om konst som provocerar och när man läser dagens tidningar ser man att det inte bara är konst utan hela begreppet kultur och kulturdriven tillväxt som väckt känslor. För vem och varför? Har Umeå blivit en hemsk stad att vara i som en kulturdemonstrant sa i lördags?

På onsdag kväll deltar jag i en paneldebatt med alla politiska partier om just detta med kulturdriven tillväxt och en fråga som ställs är vad som kommer att hända i Umeå efter 2014?

Debatten har varit inplanerad sedan i november därför kan jag bara tycka att det är olyckligt att VK planerat in en debatt, samma kväll och samma tid, mellan Anders Ågren och Hans Lindberg på Allstar. Kanske inte samma publik, men det är tydligt att Umeå inte bara kokar av kultur, supervalåret gör sig påmint och politiken bubblar också.

Bild på konstverk från gallerivandring i Umeå stad.

20140203-124718.jpg

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Erik

    Du får gärna utveckla detta vid tillfälle – kulturdriven tillväxt. Är det något alibi som politikerna hittat på via någon konsult, för att spendera våra skattepengar, eller finns det substans kring detta? Typ 1 + 1 = 3?

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Jag ska vara ärlig med dig, jag vet inte var uttrycket kommit från men jag har förstått att det har olika innebörd för människor beroende på vem man frågar. Jag återkommer med ett vidareutvecklande resonemang efter kulturdebatten som är i morgon onsdag. Eller ännu bättre, kom dit och ställ frågor 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.