Samarbete i sönderfall

Jag såg igår kväll att mitt förra inlägg blivit pingat av en vänsterpartistisk bloggare som konstaterade att ingen av de ”manliga politiker bloggarna” valde att skriva om den internationella kvinnodagen utan endast om vad som händer mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Jag var tydligen den ende av gruppledarna som inte uttalat mig om det samarbete som verkar vara i accelererande sönderfall och där Lasse Jakobsson och Lennart Holmlund är huvudpersoner.

För mig är det ingen nyhet att samarbetet gnisslar och knakar och för de som är med på kommunfullmäktiges sammanträden är det allt mer uppenbart. Oräkneliga är de tillfällen som Lasse Jakobsson stått i talarstolen och kommit med rena lögner där beskyllningar lagts på Alliansen och där näste talare är Holmlund som tar Lasse i örat och säger att han har fel. Vänsterns ”sanning” har många gånger visat sig vara rena lögner och konspirationsteorier.

Häromdagen talade jag med en tjänsteman om hur det är att arbeta i politiskt styrd verksamhet. Jag fick höra en frustrerad suck och att det ibland är mycket svårt att arbeta när förutsättningarna plötsligt ändras och arbetet ifrågasätts. Tjänstemän med decennier av erfarenhet och kunskaper får skriva om förslag till beslut på godtyckliga grunder för att Vänsterpartiet och Socialdemokraterna inte är överens. När sedan beslut tas kommer Vänsterpartiet med en egen röstförklaring där de säger att egentligen vill de något annat. Jag har sett detta tydligast i Socialnämnden där man är i styre med Socialdemokraterna, men känner sig obekväm och vill egentligen stå i opposition. Äta kakan och ha den kvar, är det konstigt att Socialdemokraterna inte längre vill ha Vänstern i knät?

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Erik

    Samtidigt har ju Herr Sjöstedt vid ett antal tillfällen berättat hur Vänsterpartister och Sossar mycket väl kan samarbeta och tagit Umeå Kommun som ett gott exempel på detta. Antar nu att Jonas Sjöstedt blir tyst som en mus, så sann politiker som han är. Jonas vill ju sitta vid taburetterna i höst och gärna styra infrastrukturen och sedan får vi se vad finansministern kommer att heta. Med all säkerhet Andersson i efternamn. Men förnamnet vet vi inte ännu. Och så har ju Vänsterpartiet en pigg kandidat till utrikespolitiken.

  2. Urban Bengtson

    Tänk i sakfrågor också. V:s Tamara Spiric har hela tiden varit emot Nannabadläget, är för litet (och där har hon rätt liksom Badutredningen sa och du sett i allt mindre äventyrsbad). Holmlund är emot 50-m-bassäng för att den tar för stor plats och blir för dyr. Ändå lanserade han detta läge och tomten var så liten att i nuvarande förslag tog man till både källare och våning över bad/simdel samt lade på över 3 000 kvm i överytor. Röra i styret och i sakfrågor.

    Tar man avstånd från sådana oenigheter och utspel, vore det rimligt att ta avstånd från satsningar som är resultat därav. Därför är nu bästa tiden hittills för Alliansen att markera vettighet i sätt mot tjänstemän och vettighet i tjänstemäns förslag i Nannabad, som för ett år sedan visades i förvaltningschefers förslag att skjuta på Nannabadbygge i två år. Detta förskjutande blir allt viktigare för att kunna studera vad som riskeras på de 40-50 år ett badhus/en simhall ska finnas. Lägg motion här om att Nannabadplanerna blir synade i grunden.

    Kom ihåg att borgerligas kritik mot Löntagarfonder fortsatte trots införande, och sedan avskaffades dessa. Så även ett påbörjat badbygge kan avvecklas, det har bara gått 5 promille av husets livslängd och det finns bara en grävd grop, 99,5 % i tid, än mer kostnader återstår. Utlys kv Nanna till privata företag för byggande av annat och med nuvarande entreprenör så går denna skadeslös. Eller utlys båda kvarteren och kommunen får kanske över 100 mkr för detta. Politik ska kunna vara både de möjligas och omöjligas konst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.