Arbetsmiljö för barnen

Igår sammanträdde vi i personalutskottet och ett av ärendena berörde elevers arbetsmiljö i skolan och vem som har arbetsmiljöansvar. Det märkliga är att barn som går i förskolan inte inkluderas av arbetsmiljölagen utan det blir inte förrän man börjar skolan.

Knökfulla förskolor med stora överbelagda avdelningar med barn 1-5 år som vistas där långa dagar, det är endast arbetsmiljö för personalen och inte för barnen. Ett förenklat svar är att barnen arbetar inte, men vi föräldrar bryr oss om miljön. Vi vill det bästa för våra barn och vi förväntar oss en säker vistelsemiljö.

Vi nås av allt fler rapporter om sjuka hus och personal som lider, men barnen då? Att som förälder fråga personalen om hur deras arbetsmiljö är ska inte ifrågasättas. Att sedan säga att föräldrar tar personalens sjuka symptom för att driva egna frågor är oacceptabelt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.