Grattis Åsa Ögren!

Åsa Ögren, Byggnadsnämndens ordförande, blir ny ordförande för L&S gruppen AB som driver företag inom personlig assistans och hemtjänst. Det har varit klart sedan länge att Åsa inte kommer att fortsätta med politiken efter valet och nu får vi veta vad hennes planer är. Jag har aldrig hört Åsa tala om företagande inom välfärd tidigare när debatten emellanåt varit hård i fullmäktige om dessa bör finnas eller ej. Vinst i välfärd är en fråga som Socialdemokraterna har en kluven inställning till. Därför är det bra att Ögren säger att välfärdsföretag är här för att stanna. Oavsett regering.

Det blir spännande att höra Åsa tala om LOV, valfrihet och hur privata företag kan utveckla välfärden i vår kommun. Häromdagen gjorde Carin Jämtin (S) ett utspel om bemanningskrav i privata företag samt att den fria etableringsrätten inom LOV ska avskaffas. Utspelen kommer allt oftare, men vi kan inte glömma målet – det är en god äldreomsorg, en bra skola och en god vård som vi alla vill ha. Lagen om valfrihet och vårdvalet är båda verktyg för att nå dessa mål och vi kan inte envist fastna i gamla argument om huruvida företag gör vinst eller ej.  

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.