Lägg ut artikeln på nätet, VK!!

Jag älskar VKs weekend bilaga av den enkla anledningen att jag har mer tid för att läsa och för att det känns skönt att bara få läsa trevliga artiklar. I dagens bilaga kan vi läsa om familjen som valt att bli familjehem för barn som behöver ett tryggt boende. Artikeln inleds:

”Alla barn har rätt till sina föräldrar, men alla barn har även rättighet till trygghet och stabilitet i sin uppväxtmiljö. Kan inte föräldrarna ge den tryggheten kan samhället gå in och familjehemsplacera ett barn som far illa. Det är fler och fler barn som behöver nya hem. Just nu är det ca 130 barn som bor i familjehem i Umeåregionen.”

Det är en rak och ärlig beskrivning av vad det kan innebära att ta emot barn och ungdomar i sitt hem och jag känner stor tacksamhet för att det finns familjer som Anders och Maria som vill bli familjehem. Behovet är så stort, men jag hoppas och tror att artikeln kan leda till att fler familjer tar steget. Anders och Maria säger att vara familjehem är det bästa de har gjort och kanske kan tack vare VK fler familjer få uppleva samma sak. Jag hade gärna länkat till artikeln, men jag hittar den inte på nätet. Tydligen ansågs testet av årets nya glassar vara mer intressant.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Helena Nilsson Springare

    Tänk vad intressant det är när tidningarna skriver om barn som far väldigt illa av att vara familjehemsplacerade och som är placerade just av det faktum att pengar och maktmissbruk styr… DET… tycker i alla fall jag är betydligt mer intressant!

    Eftersom behovet sägs vara så stort så krävs det ju absolut bättre utredningar och bättre kompetens på Er allihopa som sitter och bestämmer över sådana här saker!

    I vissa fall kan god smak på glass vara betydligt viktigare än dålig smak på ren bullshit!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.