Smutsig valrörelse?

”Jag tror att det kommer att bli en oerhört smutsig valrörelse…” det säger Folkbladets nya ledarskribent i lördagens tidning. Hon är inte ensam om de tankarna och det känns inte bra. Ska man smutsa ner andra för att själv framstå som ren och den som inte ljuger? Att ta till personangrepp när argumenten tryter visar bara på svaghet och då är det lika bra att man är tyst. Även om det kan vara svårt.

Jag ser på bloggarna idag att det finns en del anklagelser om lögner och smutskastning och det kanske är så att höstens valrörelse är i full gång. Det kanske är så att den som anklagas för smutskastning egentligen har rätt, men förklarar inte argumenten på rätt sätt. Den vars politik angrips blir kränkt och ser ingen annan utväg än att anfall är bästa försvar och därmed är kriget i full gång. Tack och lov finns det de som vet och kan erkänna när gränsen är passerad för vad man får säga i kritiken av övriga partier eller ledamöter. Men att ta tillbaka elaka ord när de är sagda det är inte att göra det ogjort. Ord kan såra mer än slag och ge styng i hjärtat och det gäller alla människor.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.