Jo pyttsan till erkännande..

Kallar socialdemokraterna detta ett erkännande?
I gårdagens Västerbottensnytt uttalar jag mig om det beslut som Vänsterpartiet och Socialdemokraterna tog på felaktiga grunder 2011. Klippet har fått rubriken Kommunen erkänner fel, men jag kan inte se varken mycket till erkännande eller hjärta i uttalandet. Ansvariga politiker kan inte och ska inte ens försöka friskriva sig ansvaret för de konsekvenser som beslutet har fått.

Ove Persson var en av de drivande 2011, men jag vet att det är många socialdemokrater idag som kan erkänna att man gjorde fel. Men att våga tala öppet om det som inte blev som man tänkt sig är förstås lättare sagt än gjort. Jag hade förväntat mig mer.

Etiketter: , ,

7 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Lustigt att just du kommenterar ett beslut på felaktiga grunder..

  Kastar sten i glashus? Typ?

  Och jag tycker det är synd att beslutsfattare vägrar att erkänna sina fel. Speciellt då det ibland får ganska extrema konsekvenser. Fast lustigt var kanske fel ordval. För det är inte!!

 2. Anna-Karin kajsa Sjölander

  Fy för beslut att kommunen skulle överta en fungerande verksamhet och fy för att beslutsfattarna inte tar ansvar för resultatet, dom kunde I alla fall erkänt sitt misstag. En ursäkt är det minsta man kan begära.

 3. Erik

  När man såg och hörde Ove Persson i gårdagens inslag fördes mina tankar till Sovjetunionen. Ove vet bäst vad folket vill ha. Hammaren och skärarn´ lyste i hans ögon. Samtidigt kommer Spiric och Holmlund lättvindigt undan.

 4. Bergis

  Skillnaden mellan kommunala och privata bolag är att kommunen rättar till bristerna medan privata bolag tiger ihjäl bristerna för att öka avkastningen till aktieägarna. Ge dom en chans Veronica! Det tar faktiskt tid att städa upp efter Carema.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Du är flitig du Bergis med att kommentera eftersom ditt namn förekommer både här och där. Inget fel med det för jag tycker att det är roligt med en debatt, problemet är bara att du har missuppfattat alltihop. Ge dom en chans skriver du, vilka menar du? Privata bolag och företag måste rätta till brister för annars är det ingen som väljer deras tjänster, men kommunen står alltid kvar och ”förluster” kan täckas upp på annat vis. ”Att städa upp” är inte efter Carema utan kommunens jobb är att nu rätta till de misstag som de åstadkommit efter övertagandet. Varför biter du dig fast i gamla bilder av en falsk verklighet och varför uttalar du dig om det du inte känner till?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.