Mer idrott i skolan..

Delabild_meridrott_Goran_sl

Idag presenterade regeringen förslaget att undervisningen i idrott ska öka med 20 %, dvs 100 timmar mer i skolan. Det är bevisat att fysisk aktivitet för barn och unga kan ge bättre kunskapsresultat i skolan. Redan i januari lämnade vi kristdemokrater i Umeå in en motion om att utreda möjligheten till mer idrott i skolan i vår kommun. Den motionen antogs i juni och jag har bloggat om det http://blogg.vk.se/veronica-kerr-kd-politiker/2014/06/16/mer-idrott-och-fysisk-aktivitet/

Det fanns frågor då om det var möjligt eftersom en ändring i timplanen kanske skulle vara absolut nödvändig, men alla var definitivt positiva till att införa mer fysisk aktivitet i skolan. I regeringen är vi i Alliansen överens och ändringen av timplanen bedöms ske 2016/17. Så bra!

 

 

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Bergis

    Jag är av den åsikten att skolan ska lära barnen läsa, skriva och räkna i första hand. Vad var och en gör med sina kroppar en en högst privat sak och inget som skolan eller politiker ska lägga sig i. Barn är redan tillräckligt stressade i dagens samhälle så det behövs inte ett ekorrhjul till form av mer idrott.

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Goda vanor ska man börja med tidigt och det är vetenskapligt bevisat att de barn och elever som har mer fysisk aktivitet eller idrottar får bättre resultat i skolan. Man mår bättre och presterar bättre. Det jag inte tycker om är när idrotten fokuserar på bollsporter som enda alternativ i idrotten. Min idrottslärare första året på gymnasiet hade bättra fantasi och lät oss pröva yoga, stor skillnad mot den lärare som absolut ville ha Cooper testet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.