Valstuga, budget och att se på TV..

 

 

Lycksele Kd

Jag, Anders Sellström och Johnny Kärkkäinen på Kristdemokraternas valupptakt i Lycksele.

**********************************************************************************************************************************************

Du måste blogga, det var alldeles för länge sedan fick jag höra häromdagen. Och jag visste det redan att det var ett bra tag sedan, men det beror definitivt inte på att det är en brist på ämnen att skriva om.

Denna vecka har varit intensiv och vi är knappt halvvägs. Valstugorna finns nu på plats på Rådhustorget och jag har för avsikt att vara där varje dag så gott det går. VK frågade mig häromdagen om valstugorna har spelat ut sin roll, men det tycker jag inte. Valstugorna är öppna för alla som vill ta del av information och som vill ha direkta svar på sina frågor. En del vill diskutera en del vill bara prata, för mig är alla välkomna. Idag är jag där mellan 12-16.

Övrigt som har hänt i veckan är att vi i Alliansen la fram vår budget i måndags. Denna budget har ett större fokus på de stora skillnaderna som finns mellan ett S och V märkt Umeå och ett Umeå som vi vill ha. Vårt fokus och prioriterade områden är äldreomsorgen, skolan och det civila samhället. Att bara se på siffrorna är att göra det lätt för sig, de är ett verktyg för det mål vi vill uppnå. Kristdemokraternas och Alliansens mål är att öka valfriheten för våra äldre och möjliggöra för fler företagare att etablera sig och växa. På måndag den 25 augusti blir det budgetfullmäktige och jag kommer definitivt att återkomma till  dessa frågor igen.

På tal om ekonomi. I söndags kväll sändes Ekonomidebatten i SVT från Umeå, jag var där och lyssnade till vår  Anders Sellström som gjorde ett absolut lysande jobb när han hade ordet. Ekonomidebatten var för övrigt det program som hade överlägset flest TV tittare på söndag kväll, strax under miljonen. Ekonomi berör alla. Ikväll ser jag på TV uppföljningen av ”Sveriges bästa äldreboende”. Hur blev det på Smedsbergets äldreboende i Lycksele?

TV debatt

Ekonomidebatten i SVT, Umeå

 

bild 4

Från invigningen av valstugorna i Umeå, bild från Västerbottens Kuriren

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.