Nordebo, Merkel och jag

I går kväll när jag landat i soffan fram för nyheterna beklagade jag mig lite till sambon över att jag var spänd och hade ont i ena axeln. Om sanningen ska fram önskade jag mig nog lite medlidande och en massage, men jag fick till svar, jaha är det den axel där Merkel sitter? Antagligen ett helt obegripligt svar för en utomstående, men det refererade till Ola Nordebos krönika om mig i gårdagens VK vilket jag själv läste med stort nöje.

Det är min första mandatperiod i Umeå kommun och att börja den med att bli gruppledare har inte alltid varit lätt, men fantastiskt spännande och roligt. Det är sant som Nordebo skriver att jag viker inte från mitt kristdemokratskap och jag har inget emot att provocera vänstern. Vilket för övrigt är väldigt lätt att göra har jag märkt. Jag är ödmjuk för det förtroende jag har som gruppledare och Alf Svenssons ord, laget före jaget, försöker jag att alltid ha med mig. Den politik som jag företräder i socialnämnden, i utskott och i fullmäktige är väl förankrad i partiet och jag känner mig trygg.

När det gäller Nordebos analys av mitt formella tjänstemannavis i närmandet av frågor kan jag bara konstatera att mina år som statlig tjänsteman har nog präglat mig mer än vad jag trott. Ordning och reda är viktigt och det är nog sant att jag fört med mig den aspekten till de uppdrag jag har. Mer ordning och reda är inte heller något som Umeås ekonomi eller en del av dess politiker skulle lida av att få mer av.

Om du vill läsa Nordebos krönika hittar du den här, om du vill träffa mig så står jag i valstugan idag från kl.14:00 och framåt och kl.16:30 blir det fika med Lars Adaktusson och tal på torget. Kom förbi!

 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Kanske var det tjänstemannarollen som präglade när du trodde kommunbesked om att äventyrsdelen blivit större i badbolagets förslag efter Lerstenen, fast det var tvärtom, en tjänsteman på kommunen hade råkat? räkna in cafédelen. Men när media avslöjade just ”tvärtom” låg det större från byråkratin kvar hos dig och inte det mindre enligt medierna.

    Vid nästa badbolagsförslag, det som byggs efter har det krympt ännu mer, till c:a 900 kvm mot 1250 kvm för Lerstenens, dvs 30 % mindre. Samtidigt har badhusytorna ökat med 3 000 till 11 000 kvm, men det viktiga (för allmänheten, särskilt ungdomar) äventyrsbadet krympt än mer efter din interpellation 2012 om första minskningen, då du var beredd att stoppa Nannabad.

    Så varför inte ta till den politiska biten att provocera makten, även om det innebär att måste rannsaka sina egna ståndpunkter först. Badbygget har bara pågått 1-2 % av livslängden, så det finns 98-99 % att rädda. Eller, helst, lägga ner och börja om, dagens simhall kan löpande underhållas och klaras en tid till, är bara 44 år mot närmare 56 år för gamla Sporthallen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.