Företagare är samhällsbärare!

Idag har jag varit ute med Näringslivsutskottet och besökt företag, 1646 Studios och Mäklarcity, vilket jag älskar att göra. Det är precis som signaturen Erik kommenterat på mitt förra inlägg, företagarna är samhällsbärarna och de som gör skillnad på arbetsmarknaden! Från vänsterhåll (inte alla, men från alldeles för många) kommer osaklig kritik, lite uppskattning och om det gäller företagare i fel bransch får de inte göra vinst. Bristande kunskaper eller socialistisk logik?

**************************

Erik
22 oktober, 2014 kl 18:57
Kollade snabbt igenom personerna i nya fullmäktige. Var är samhällsbärarna? De som ska göra skillnad på arbetsmarknaden! De som de flesta politiker, utom vänstern, vurmar för. Vilken yrkesgrupp tänker jag på?

Redigera
Svara

Veronica Kerr (inläggsförfattare)
23 oktober, 2014 kl 08:14
Jag tänker på företagare, de som skapar arbetstillfällen och skapar välfärd!

Redigera
Svara

Erik
23 oktober, 2014 kl 10:27
Javisst är det företagarna jag tänker på. Nu består ju fullmäktige av socionomer, lärare, studerande, någon som kallar sig tjänsteman. Förvisso finns två företagare men vad jag kan se har de inga anställda och då är det ju inte riktigt på riktigt. Jag hoppas dock att många ledamöter vill tänka som en företagare i de beslut som fattas.

**********************************************

Medan vi var på företagsbesök presenterade regeringen sin budget och Spiric ledde en presskonferens där hon presenterade den nya oppositionen i Umeå politiken. Tre kvinnor, tre partier, men tydligen fullständigt överens om allt. Kan det verkligen stämma? Jag har inte läst alla detaljer i budgeten, men det jag har hört gjorde mig ledsen. Det finns mycket att ifrågasätta när det gäller den socialistiska politiken och det verkar som om jag kommer att få många tillfällen att återkomma till den. Från gårdagens rapportering om Norrbotniabanan har jag lärt mig att det är visst helt OK att lova något kommer att ske utan att behöva säga när eller överhuvudtaget behöva avsätta pengar till finansiering är ett konkret löfte enligt vänstern.

6 kommentarer

 1. Pigwidgeon

  Visst gör företagare väldigt viktiga insatser i samhället men gör vi inte alla det. Jag blir alltid lite orolig och illa till mods när jag hör sådana uttryck som att företagarna är samhällsbärarna. Det är den här uppdelningen av samhället i nyttiga och mindre nyttiga (ibland till och med onyttiga) som jag vänder mig emot. Är vi inte alla samhällsbärare? Företagare som anställda, studenter, arbetslösa, sjukskrivna o.s.v. Vi befinner oss i olika roller i livet, frivilligt eller inte men vi tillför väl alla något till samhället?

  Naturligtvis finns det dåliga företrädare i samhället som gör mer skada än nytta och dem hittar du överallt. Dessutom kan vi ju inte alla vara företagare med f-skattesedel. Människor vill och behöver ha arbete men företagare behöver också ha anställda i olika grad och omfattning. Alla kan inte vara företagare. Alla vill inte vara företagare. Alla skulle inte vara bra företagare.

  Alla behövs och tillför olika saker i ett samhälle. Så när jag hör någon säga att företagare är samhällsbärarna så syftar det på att alla de som inte är företagare tär på samhället och ska vara evigt tacksamma gentemot företagarna. Vi ska alla vara tacksamma gentemot varandra. Det är något fundamentalt viktigt att vi inte börjar att dela upp samhället i mer och mindre värda människor.

  • Erik

   Alla behövs Pigwidgeon. Men icke förty behövs människor med låååånga ben. I många fall med stort hjärta och hjärna. Människor som har idéer och ser saker som inte alla vill se. Kan se. Som i många fall pantsätter hus och hem för att få en rörelsekredit. Och sedan måste arbeta inte bara 38,5 timmar per vecka utan 60, 70, ja 80 timmar per vecka under etableringsfasen. Och som avvaktar och ser hur mycket lön man kan ta ut. Och i många fall blir det knappt något uttag av lön. Och börjar rörelsen att ”snurra” jag då blir det ett antal anställningskontrakt. Som liten företagare förväntas man kunna allt. Inte bara den egna affärsidén. Utan här kan man ”rapa” upp allt från när skatterna senast ska vara inbetalda till Staten till att veta allt om hur man rehabiliterar sin personal.

 2. Michael Grahn

  Allvarligt, företagare är samhällsbärare!!!, nu får du väl ta och ge dig. Alla är vi samhällsbärare, oavsett jag är anställd av kommun- landsting eller privat sektor eller företagsledare. Alla bygger vi tillsammans ett fungerande samhälle. Lägg bort ideologiska ditt dravel, det är då att man kokar av ilska när ni hela tiden försöker proppa i oss den där skiten…..

  • Erik

   Michael, under valrörelsen snackades det om de så kallade fattigpensionärerna. De som bara kommer att få ut garantipension på cirka åttatusen kronor per månad före skatt. Om ett antal år kommer en ny grupp att kvalificera sig in i denna grupp. Nämligen ett antal före detta småföretagare. Företagare som ägnat större delen av sitt livs till att driva företag och inte kunnat ta ut anständiga löner eller ens haft råd att betala in för sin pension. Men av någon anledning har de fortsatt, år efter år, att kämpa för sin passion och livsstil. Jag tycker det är viktigt att politikerna vill förstå och uppmuntra entreprenörskap.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Så du menar att en företagare kan inte vara arbetare? Ett hån mot alla småföretagare i Sverige som jobbar betydligt mer än 8 tim/dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.