Kul att nåt händer.,,

Det var en av kommentarerna från allmänheten igår kväll i Aktuellt när det blev känt att Sverigedemokraterna planerade att fälla regeringens budget. Kul? Är det så politik ska drivas för att det ska bli intressant för en stor allmänhet? Var det så 13% av väljarna tänkte för att inget annat parti var intressant eller lockade?

Idag känns det overkligt märkligt och jag börjar ledsna på denna konstanta ”blame game” om vem som är ansvarig och varför det blev som det blev. Vi har vetat ända sedan valresultatet på valnatten den 14 september att det blev en regering i minoritet. Men detta verkar vissa ha glömt.

Jag tänker inte lägga skulden på någon eller säga vad var det vi sa. Den S och V märkta budget vi har i Umeå förutsatte regeringsskifte enligt dem själva, men man kan inte lägga en budget baserad på antaganden. Så självklart för alla, i synnerhet när verkligheten hinner ikapp. Det var bättre förr, dvs före 14 september. Idag blev det rätt budget under fel regering.

Ikväll har jag sålt fika under dotterns innebandymatch, en liten avkoppling från politiken men mer kommer i ämnet. Var så säker.

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Micke

    Kul att de händer något kommer i alla fall ifrån. Att landet först styrdes av en allians regering som fungerade. Men dock var kraftigt bakbundna. Nu har vi en röd grön röra som styr. De är helt förlamade. Min förhoppning är att vi efter detta extra val skall ha ett läge som fungerar.

  2. Bergis

    Hej igen Veronica! Som Sverigedemokrat välkomnar jag ett nyval. Men vi från SD behöver din hjälp. Snälla kan du inte skriva en massa blogginlägg där du kallar oss rasister. Vi behöver få igång rasistdrevet igen för att kunna nå 20 procent i nästa val.

  3. Uffe N

    Jag kan peka ut två ansvariga för dagens situation: Socialdemokraterna. Till viss del Vänsterpartier och Miljöpartiet också. Opinionsundersökningar hade lång tid för valet sagt att det skulle bli ungefär som det blev, men (framför allt) S vägrade göra något närmande till något annat parti. Då tycker jag inte man kan bli förvånad om en snabbt hoppraffsad budget inte går igenom i riksdagen, efter att Lövfen tvingats ordna till en koalitionsregering, utan att lägga tid på att förbereda den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.