Inga julklappar till dig

..det är vad en vänsterpartist sa till mig från talarstolen idag på fullmäktige. Hen ansåg att jag var glömsk och talade osanning när jag talade om hur beslut fattats tidigare i kommunfullmäktige.

Jag förväntar mig inga julklappar från vänsterpartiet, men när verkligheten inte stämmer överens med bilden vänstern vill måla upp då har jag ett ansvar att ge en annan bild. Anklagelsen kom under interpellationsdebatten om vad som hänt med de 25 miljoner som skulle gå till projekt inom äldreomsorgen. Dessa medel avsattes från de AFA medel som kommunen fick återbetalade 2013, ca 100 miljoner kronor.

När dessa pengar fördelades var Kristdemokraterna tydliga med att vi ville att pengarna skulle gå tillbaka till de verksamheter som betalat in försäkringspremierna. http://blogg.vk.se/veronica-kerr-kd-politiker/2013/04/30/torftig-nyhetsrapportering/ Vårt alternativ hade gett betydligt mer pengar till äldreomsorgen än de 25 miljoner som fullmäktige beslutat om.

Vänsterpartiet har INTE ensamrätt på att värna om äldreomsorgen, det ansvaret har alla partier som sitter i Äldrenämnden. Här finns lite mer om tidigare beslut http://blogg.vk.se/veronica-kerr-kd-politiker/2014/04/10/detaljstyrning-forsenar/

Nu var jag inte den enda politikern som fick en släng av sleven av vänstern med orden att inga julklappar var att vänta. Även kommunstyrelseordförande Hans Lindberg fick höra det samma, men det var i ett helt annat ärende, debatten om vad Umeå gör för de romska tiggarna.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.