Försäkringar och bästa Holmsund

Idag går jag officiellt på semester om jag nu får göra det som politiker. Juli månad är sammanträdesfritt vilket självklart ger mer tid till annat än just arbete. På landstinget där jag har mitt andra arbete är det också betydligt lugnare och när jag ringer tjänstemän för att ställa frågor om underlag sitter de på sandstranden med vidarekopplad anknytning. Sommar Sverige. Semester. Nyhetstorka. Glömmer bort varje år hur det är.

Läser i tidningen att en barnfamilj blev nekad barnförsäkring eftersom deras barn har försenad talutveckling. Finns det något mer frustrerande än just försäkringar oavsett vad eller vem det är som ska försäkras? Alla pengar man betalar för något man hoppas aldrig behöva nyttja. Det lönar sig att jämföra och tala med bolagen för skillnaderna kan vara enorma! I morse ringde jag ett försäkringsbolag för att höra vad det kostar att teckna tilläggsförsäkring för studier utomlands. När handläggaren berättade vad tio månader reseförsäkring till USA kostade var jag tvungen att fråga om de verkligen räknat rätt. Alternativet jag gavs var dryga 6000 kr billigare än det dyraste jag fått av ett annat som var ett rekommenderat specialförsäkring för studier. Jag har ännu inte tecknat något, måste läsa det finstilta först.

Nu när saker och ting lugnat ner sig lite, i synnerhet som Almedalsveckan snart är över, finns tid till annat. Innan jag ”checkar ut” på semester vill jag bara dela med mig med goda och glada nyheter som jag och övriga i Äldrenämnden tog del av veckan efter midsommar. Sedan kommundelarna ”tagits upp” av centralorten Umeå till en förvaltning är det jätteviktigt att nämnderna besöker verksamheter i kommundelarna. Det är också viktigt att inte attityden ”Umeå ska visa kommundelarna hur saker och ting ska göras” styr utan där Holmsund-Obbola, Sävar, Hörnefors klarar verksamheter bättre där ska Umeå lära sig något.

För en vecka sedan besökte Äldrenämnden, Obbolas seniorboende Trappan; Älvkungens vårdboende; samt Holmsunds Äldrecenter och fick ta del av verksamheten. Måltidsservice som ansvarar för måltiderna berättade om den fantastiska nomineringen som både Holmsunds Äldrecenter och Storsjöskolan i Holmsund fått i White Guide Junior som är för offentliga måltider och inte vanliga restauranger. Det är tio äldreboenden som är nominerade och Holmsund är det enda i norra Sverige. Mina barn har gått (och går) på Storsjöskolan och har aldrig någonsin sagt ett dåligt ord om skolmaten. När de har praoat i stan och ätit på andra skolor har de berättat om hur stor skillnad det är på skolmaten. Alla vet att när du äter dåligt tryter energin och du klarar en skoldag sämre. För de äldre som äter dåligt är det oerhört viktigt med lusten till mat och konsistens när det är svårt att svälja. God mat till äldre är så mycket mer än bara energi och något för att överleva.

Den första september vet vi om Holmsund vinner, men redan nu är skolbarnen i Holmsund och de äldre boende på Holmsunds äldrecenter vinnare. Och Umeå kommun förstås.

Det är lite si och så med bloggandet och i sommar kommer jag vara upptagen med att flytta. Frågan jag får direkt efter 15 år i Holmsund, jaha blir det flytt till stan nu? Nej, absolut inte. Flytten går inom samma postnummerområde. Med bästa skolmaten; bästa maten för äldre; Västerbottens bästa hälsocentral; närheten till havet; storsjöhallen och med endast 15 minuter till stan har Holmsund allt vi behöver just nu.

 

Kvällsfiske och solnedgång i Holmsund juni 2015

fiske 1

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Pingback: Holmsund | Veronica Kerr (KD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.