Vidrig kvinnosyn i politiken

Min semester är snart över och jag ska snart åka hem till Sverige. USA är mitt andra hem, men tro mig det är mycket som jag inte alltid gillar.

Det är varmt och det är torrt och mycket tunn luft i staden som är 1600 meter över havet. Jag har acklimatiserat mig lagom tills det är dags att åka hem, men så är det alltid.

Det som är mest aktuellt här och som nyhetskanalerna ständigt återkommer till är debatten mellan alla de som vill bli president kandidat för Republikanerna. Det är 17 kandidater och av dem är det endast en kvinna. Den som har fått mest uppmärksamhet är Donald Trump och gårdagens debatt var inget undantag. Han skräder inte orden och verkar inte bry sig om vem han trampar på. Moderatorn sa att det är många som uppskattar att han vågar tala direkt och öppet utan en politikers filter. Sättet han talat om kvinnor i sitt tal och sedan försvarat sig med om att det gällde bara en viss skådespelerska var vidrigt. Många har beundrat Trump, men nu kanske hans rätta ansikte kommer fram. Jag har svårt att se att USA vill se honom som nästa president.

Tyvärr såg jag inte hela debatten. Min amerikanska familj delar inte samma intresse för politik och om vi diskuterar politik så står vi ofta inte på samma sida. Ibland är det bättre att vara tyst för familjefriden, jag ska ju ändå bara vara här två veckor.

http://www.nydailynews.com/news/politics/trump-bashes-rosie-o-donnell-gop-debate-article-1.2317588

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Johanna

  Så du menar att vissa kvinnor inte får hormonsvägningar före menstruation och under den kan ha otroliga smärtor och därför ses som närmast psykotiska, oberäknerlika, inte gå att prata med, osv?
  Eller menar du att det är kvinnoförakt om just en Man säger det rakt ut?
  Men om kvinnorna själv säger det som alla kvinnor vet, då är det ok eller?
  Mansförakt är vad det är! Och förnekelse av kvinnans biologiska natur!

  Men O nej, de skall inte ha en Man som säger en sanning, De skall ha en kvinna som ljuger och vill ha krig! (cf. Clintons oberättigade krig pga Weapons of Mass Destruction, som de visste va en lögn).
  Men det är ju intressant att du som kvinna hällre väljer en lögnerska än en man som talar sanning….

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Din kommentar är obegriplig om att jag skulle välja en lögnerska före en man som talar sanning. Jag antar att du tror att bara för att jag inte gillar Trumps uttalanden om kvinnor att jag därför vill se Clinton som president, men där har du fel.

   Ja jag har också humörsvängningar ca en gång i månaden, men om jag hamnat i diskussion med en man som inte tycker som jag så ska inte PMS argumentet tas upp som en förklaring. Oavsett om jag har mens eller ej. Förhoppningsvis har vi kommit längre än så.

 2. Anna

  Ja jag såg debatten, verkligen skrämmande och jag hoppas verkligen inte att han blir president. Dels för att han inte kan uppföra sig när han talar, dels för att han är väldigt populistisk och jag vet inte om han har presidentkompetens mer än han har kompetens att provocera och röra om i grytor.
  Hilary verkar ligga stark för tillfället så vi får verkligen hålla tummarna.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Ja, populistisk är han och han har mycket pengar! Republikanerna har 17 kandidater, vi får väl se vem Hillary möter i november nästa år..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.