Holmlund och ofullkomlighetsprincipen

Jag har nyss hämtat tidningen, en ny god vana eftersom det numera tar sammanlagt tio minuter rask promenad att hämta den när vi nu har flyttat ut på landet. Jag är ännu inte övertygad om det alltid är värt det och det som tidigare endast krävde morgonrock kräver betydligt mer idag.

Dagens stora rubrik på VKs framsida är ”Ingen backar upp Lennart Holmlund”. Tydligheten är stark eftersom VK ifrågasatt varför inte alla gruppledare hoppat på barrikaderna för att slå på Holmlund. Varför har ni inte bloggat? Varför kritiserar ni inte än mer? Jag står för mina uttalanden i tidningen även om inte allt jag sa kom med när VK ringde upp. I vårt parti har vi inskrivet i principprogrammet ”Ofullkomlighetsprincipen” vilket betyder att ingen är fullkomlig och alla kan göra fel. Den som gör ett fel, inser det och sedan ärligt ber om ursäkt förtjänar en andra chans.

Hur nu socialdemokraterna i Umeå fortsätter i frågan är helt och hållet upp till dem. Jag vet att Lennart Holmlund är en kunnig politiker och kan så mycket bättre än det här. Visst har han retat upp mig ett par gånger och farit med osanning om Kristdemokraterna på bloggen, men att slå tillbaka med samma mynt ligger inte för mig. Jag är så trött på att lägga fokus på märkliga och osmakliga uttalanden när det finns så mycket annat viktigare inom kommunpolitiken. Just nu undrar jag bara är det inte dags att respektera den officiella pensionsåldern…

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Göran Jonzon

    Verinoca!
    Jag tycker så mycket om din framtoning i dina blogginlägg.
    Ibland önskar jag att jag hade samma förmåga att utstråla värme, ödmjuk respekt och framför allt omtänksamhet och tolerans inför våra mänskliga svagheter.
    Du är i sanning ett föredöme för vårt politiska budskap.
    När jag känner mig irriterad och aggressiv brukar jag gå in och läsa dina blogginlägg, vilka andas värme och tolerans.
    Det skänker mig en behållning som är svår att förklara.
    I alla händelser känner jag att jag mår bra av att ta del av dina tankar.
    Göran Jonzon

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Tack snälla Göran! För oss som känner dig vet vi att du är en oerhört kunnig och engagerad person, men att det inte är lätt när många väljer att missförstå. Det är alldeles för lätt att hänfalla till kritik än att ställa fler frågor för att förstå personen bättre. Kämpa på i Vilhelmina! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.