Pinsam minister!

När argumenten tryter och Annika Strandhäll (S) blir pinsam. Om jag var henne skulle jag skämmas över att ta fram en klassisk härskarteknik i debatten genom att tala om sexualundervisning på 1970 talet istället för familjers rätt att själva bestämma. Se klippet här och bedöm själv. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/het-debatt-om-foraldraforsakringen

Socialdemokrater och liberaler är de som drivit frågad hårdast om att kvotera föräldraförsäkringen och det är inte sällan argumentet om att det hindrar kvinnor från karriär i arbetslivet eller att kvinnor som stannar hemma med sina barn länge får ”gröt i huvudet”. Vårdnadsbidraget exempelvis var farligt för kvinnor, en möjlighet att vara hemma med sina barn tills dess att barnet fyllt tre år. Kvinnofientlig politik kallades det och det var aldrig någonsin tal om barnet från Socialdemokraternas sida. Människors rätt att göra egna val, det har aldrig varit intressant för Socialdemokraterna. Eller rättare sagt, det går an att välja bara du väljer rätt. Politiskt korrekta val. Att stanna hemma länge med dina barn, det är fel om du är kvinna. Men att stanna hemma länge med barnen om du är man det är rätt. Varför ska något som är bra för männen vara dåligt för kvinnor?

Har du bättre argument än Annika Strandhäll (S)? Välkommen att kommentera!

 

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

 1. Leif

  Det finns en hel del KD:are som vill förbjuda Niqab. Eller abortfrågan? Vart är den fria viljan då? Eller gäller bara den fria viljan när det passar er?

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   En hel del KD:are? Nu blir jag förvånad eftersom det inte är några frågor som Kristdemokraterna driver. Inte heller frågan om att förbjuda abort vilket alltför många envisas med att tro att Kristdemokraterna gör.

   • Andreas

    Nej, KD driver inte frågan om totalförbud gällande abort men att det finns vissa inom partiet inkl partiledaren som vill inskränka på rätten till abort. Exempelvis möjligheten för sjukvårdspersonal att neka till att genomföra abort är något KD vill genomföra.

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

     Jag är kristdemokrat, jag vet vilka frågor Kristdemokraterna som parti driver och frågan om samvetsfrihet debatterades rejält på vårt senaste riksting. Det handlar INTE om att inskränka kvinnans rättigheter till fri abort eller att förbjuda något. Sedan finns det förstås enskilda ledamöter som säkert vill inte är främmande för inskränkning av aborträtt, men jag är inte en av dem. I slutändan är det kvinnan själv som ska fatta beslutet.

 2. Mumbo Jumbo

  Vad säjer du då om Sara Skyttedal? En diskobrallis som gillar champagne och rött läppstift. Och mer?

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Jag skulle inte säga nåt alls av det du skriver. Du skriver precis som din signatur, mumbo jumbo.

 3. Hosting

  Trafik- och kommunikationsminister Anne Berner berattar pa tisdagen mera om hur det gar med utredningen av Finavias forlustbringande derivataffarer. De misslyckade affarerna kan bli en provosten for minister Berners politiska karriar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.