Skönt att första maj är över

Tidig morgon, steg upp redan halv fem för att ta mig ut till flyget. Jag tycker om att ha gott om tid på mig på morgonen och vill hinna läsa morgontidningarna annars känns inte dagen komplett. Det är också en speciell känsla att vara den enda som är vaken och uppe därhemma. Tillhör inte vanligheten.

Den andra maj och strålande vackert vårväder, ja det var strålande vackert väder igår med vilket säkerligen gladde alla som demonstrerade. Jag håller mig vanligtvis borta från stadskärnan när det är första maj inte för att undvika demonstrationerna utan bara för att jag inte behöver vara i stan när jag är ledig. Igår var ett undantag. Det var problem när jag skulle skicka in deklarationen (varför väntade jag till sista stund) bliagorna strulade och alla köplatser till Skatteverket var slut när jag ringde dem vid tvåtiden på eftermiddagen. Det blev till att köra in till stan och lämna in deklarationen på det gamla sättet.

Härhemma är det dags för dottern att ta körkort och alla tillfällen tas till övningskörning. Det gick hur bra som helst att köra till stan, problemet är bara att jag ständigt glömmer bort att Skatteverket inte ligger på Storgatan längre. Denna övningskörning gör att jag själv  blir bättre på stadskörning och veta var allt finns. Jag får också träna tålamod, vilket självklart dottern också får med mig bredvid sig som handledare.

Det var många i farten på söndagen, trafikköer från IKEA över Tegsbron (längtar efter västra länken) och flaggorna fladdrade i vinden. Det var just dessa knallröda flaggor på Tegsbron som fick min uppmärksamhet. Umeå Universitet kallas ibland det röda universitetet och med gårdagens röda flaggor fick jag starka associationer till de forna öststaterna och socialism där ingen opposition fick existera. Det blev som en klump i magen, jag hade aldrig sett dessa röda flaggor tidigare mitt i Umeå, men det förvånar mig inte om de är återkommande varje första maj. Umeå – den röda staden. När kritiska röster påtalat att det ser illa ut med de röda flaggorna på Tegsbron säger ledande socialdemokrater att det ser maffigt ut och att de får dem att känna stolthet. Varför skulle vi vilja ta ifrån dem deras stolthet?! Första maj är deras dag (och ingen annans?).

Det finns ingen annan helgdag som är så politisk som just första maj, men varför ska socialisterna ha ensamrätt på manifestationer denna dag? Kristdemokraterna anser det inte och i Linköping talade både Ebba Busch Thor och Lars Adaktusson i en manifestation för familjen. Det var första gången i Linköping, tidigare år har Kristdemokraterna tågat i Uppsala där tåget många gånger haft fler som vandrat än de som vandrat i socialdemokraternas tåg.

Idag är jag i Stockholm och arbetar med familjefrågor i en arbetsgrupp utsedd av partistyrelsen. En spännande utmaning, glad måndag till er!

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Olov yttergren

  Missunnsam?hakar man upp sig på ting som är små är man väl inte större än så.

 2. Olov yttergren

  Missunnsam?hänger man upp sig på ting som är små är man väl inte större än så.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Vad syftar du på med små ting? Missunnsam, inte jag inte 🙂

 3. Pingback: Fantasi rullar vi runt bland mjuka kuddar… | Axebros syn på politiken…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.