Felande underlag – fråga i fullmäktige

”Menar du att du vill se partiledardebatten som din mors dags present? Det kanske inte var de exakta orden från tonåringarna, men de stannade inte kvar länge vid min sida i TV soffan. Jag såg hela debatten och den drog fram många känslor och en hel del irritation. Det var retorik på hög nivå, fingerpekande, härskartekniker och en uppvisning av hur regeringen svarade på andra saker än vad de övriga frågade om. Partiledardebatter är viktiga för det kan ge en inblick i vad regeringen och övriga partier vill. Kan, men det är inte säkert. Du som tittade får själv göra en bedömning om du blev klokare.

Imorgon är det dags för kommunfullmäktige och till detta fullmäktige har jag ställt en fråga till Tekniska nämndens ordförande Lena Karlsson Engman (s) som lyder:

 

Till Tekniska nämndens ordförande Lena Karlsson Engman (s)

 

Korrekta budgetunderlag

I lördagens VK (21 maj) kunde vi läsa att För och grundskolenämndens tidigare budgetbesparande beslut om att lägga ner mellanstadiet i Botsmark tagits på felaktiga underlag. Beslutet att avveckla en modulbyggnad skulle betyda en besparing på 500 000 kr per år, men det har nu visat sig att skolan årligen betalat hundratusentals kronor för mycket i intern hyra till fastighet. Detta på grund av att fastighetskontoret glömt att revidera hyran efter fem år.

Misstag händer och det är mänskligt att fela, men ett fel i detta läge betydde att beräknad besparing på 508 392 kr egentligen bara var 216 465 kr. Dvs den hyra som kommunen betalade i hyra till Cramo för paviljongen.  Fastighet är en kvalitetscertifierad verksamhet som alla nämnder är beroende av.

 

Med anledning a v detta ställer jag följande enkla fråga: 

  • Har Fastighet sedan detta misstag upptäcktes försäkrat sig om att inte fler verksamheter blivit feldebiterade med tanke på det budgetarbete som pågår i kommunen?

 

Veronica Kerr

Kristdemokraterna

*************************************************************************************************************************************************’

Det var efter det att jag läste nedanstående artikel i VK som jag började undra hur kan vi vara säkra på om alla underlag stämmer och hur påverkar det pågående arbetet med budget i kommunen? Det finns mycket att säga om detta just nu, men jag avvaktar för jag vill inte förekomma svaret.

http://www.vk.se/plus/1725843/felraknad-hyra-bakom-skolnedlaggningpak=oyDAgbyHSV79P8MFm0aCGjyMgsbrA/2dS/y3pkgu2VflI___PR3w/8kyBe6emexg==

 

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.