Mer om Bullmarksbeslutet..

I min blogg igår som skrevs i all hast glömde jag ett par saker. Det är ju inte okänt att ärendet kring skolorna i Bullmark och Botsmark har antingen hanterats med vänsterhanden, inte alls eller i snabb fart. Robert Axebro här på VK bloggen har gjort skarpa betraktelser och liknar i det närmaste undersökande journalistik. Klart att det är besvärande för de som berörs, men nödvändigt.

Handlingarna till de politiker som sitter i För och grundskolenämnden och de som INTE röstade för nedläggningar och ändrade byggen skickades ut dagen innan sammanträdet. Övriga hade redan tagit del av dem förstås. Kristdemokraterna röstade för förslaget, men begärde även att få lägga en protokollsanteckning. Den lyder: ”Kd ställer sig bakom det nya förslaget till beslut men vi vill klargöra att vår grunduppfattning i denna fråga kvarstår. Att Bullmarks skola ska byggas som en F-6 skola enligt tidigare fattat beslut i f.d Sävar kommundelsnämnd.” Även Centerpartiet och Vänsterpartiet biträdde anteckningen som var helt enligt det uppdrag som övriga partier i nämnden röstat emot tre dagar tidigare i fullmäktige.

Nu har alla skolor tagit sommarlov och nämndsarbetet likaså. Jag är på resande fot, men med fungerande wi-fi har jag nu mer tid än på länge att blogga och ämnen finns det gott om trots att nyhetstorkan brukar bli ett faktum i juli.