Lindberg ägnar sig åt härskartekniker

Det är ekonomiskt tufft just nu i Umeå kommun vilket egentligen inte borde kommit som en nyhet. Varningstecken och signalerna har funnits där under ett par års tid, men de kanske inte har blinkat tillräckligt eller tjutit tillräckligt högt för den relativt nya kommunledningen och nu är det som det är. Hans Lindberg (s) säger att han inte vill ha politiskt käbbel vilket i andra ord betyder att han vill inte att någon ska säga emot. Kritik är känsligt, därför ska det skyllas på andra särskilt om kritiken från oppositionen är befogad. Om det inte skylls på andra så är det mer som om ”Om det är socialdemokraternas fel så är det ändå inte mitt fel för jag var inte med och styrde före 2014. Och om det nu är mitt fel, så är det också Alliansens fel ännu mer för de ville också investera i kommunen.” Här uttalar han sig som om vi alla hade samma budget i övrigt, vilket INTE är sant.

Jag är ytterst besviken på detta uppförande av Hans Lindberg som kommunstyrelseordförande när han hänger sig åt att kalla andra politiker kollegor öknamn. I kommunstyrelsen är det mer regel än undantag att han fäller kommentarer med hånskratt att det är en ”spricka i alliansen” när Kristdemokraterna inte bifaller motioner från annat alliansparti. Vi är fyra partier, inte ett parti. Vi fyra partier är inte överens om allt, men en sak är säker Umeå kommun skulle må bättre med ett annat styre.

Förlöjligande är en klassisk härskarteknik som Lindberg hänger sig åt för det är klart att han inte vill att fokus ska vara på den egna politiken utan på andras eventuella misslyckanden. Det är precis som bibelordet: Varför ser du flisan i din broders öga när du inte märker bjälken i ditt eget? (Att ha ett skarpt öga för andras mindre fel, men inte se sina egna stora fel.)

För övrigt tycker jag att käbbel är ett fånigt ord. Jag tror inte att det användes tidigare av någon förrän det blev i det närmaste ett modeord bland socialdemokrater efter detta.

 

4 kommentarer

  1. Basic Rules

    Hans (S) är en otroligt slät figur, nonchalans, skämt blir hans svar. Det tyder på antingen en narcissistisk personlighet eller vilket är mycket troligare; kostymen är alldeles för stor, Hans och Umeås.

  2. Jonas Aronsson

    Klockren analys! Det är dags att dra ner på investeringstakten och istället locka hit nya invånare med en skola, vård och omsorg i toppklass!

  3. Bergis

    Varför är ekonomin dålig? Beror det på förra årets migrationspolitik? Beror det på att man satsat för mycket pengar på fula hus, läs kulturväven Utopia, badhuset Navet.

  4. Pingback: Umeås ”härskare” målar in sig i ett hörn… | Axebros syn på politiken…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.