Politiken ”hjärta” pressen

Jag är förvånad över hur många politiker jag känner som aktivt väljer att inte prenumerera på en dagstidning. Ja, det kostar och jag vet att papperstidningen börjar bli utdaterad när det mesta finns på nätet. Samtidigt är vi politiker beroende av den lokala journalistiken som bevakar nämnder och fullmäktige för utan dem blir det svårare att nå ut till de som inte var där med de frågor som debatteras. Det är nog många av oss politiker som hoppas på citat i tidningen dagen efter ett fullmäktige vilket blir en bekräftelse att vara hörd.

Min morgon börjar med kaffe och båda morgontidningarna vid köksbordet för att uppdatera mig och för att läsa debattsidorna. Numera har jag tidningarna på paddan vilket är enkelt och lätt. Förutom det så ser jag det i det närmaste som en skyldighet att prenumerera eftersom jag vill att Umeå ska ha två levande lokaltidningar som vågar rapportera och förhoppningsvis både provocera och kritiskt granska politiken. Att bara säga upp prenumerationen och sedan klaga på att media är vriden eller förenklat populistisk är fel. I ett ”hatkärlek förhållande” som det kan ibland vara mellan politik och press vill jag inte låta hatet vinna. För jag vet att utan de rätta förutsättningarna för pressen kan vi inte lita på att den finns kvar och det skulle vi alla förlora på.

 

 

 

 

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Anders

  Egentligen så har journalisternas arbete aldrig varit så viktigt som nu. Vi har aldrig haft tillgång till så mycket information som nu och från så många olika källor. Plus att dagens människor tycks vara upptagnare än någonsin. Så det behövs proffs som sållar fram det mest intressanta och som granskar källorna till informationen.

  Dessvärre så har vi fått en generation internetanvändare som är vana att få tag i film, musik, nyheter etc. utan att betala för det.

  De nyheter som går att få tag på gratis oftast torftiga och summariska samt övergripande. Och allt som står på internet är inte sant 😉

  Lokalpressen är viktig för att få lokal och granskande journalistik. Så det är synd att det är så få som är villiga att betala för det. Vi får hoppas att vi inte upptäcker att ”kobåset” är tomt en dag för det vore tragiskt för demokratin.

 2. Ante

  Hejsan, du har så otroligt rätt i det, någon som tänker som du förtjänar en stol inom politiken, du har lätt min röst!

 3. Pingback: Förlita dig inte på nånannanismen | Veronica Kerr (KD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.