Krossa glastaket!

Valet i USA är över och det är nog många som dragit en suck av lättnad efter att ha utstått det politiska kampanjandet under drygt 18 månader (kan varit längre) i USA. Mina vänner och släktingar i USA har uttryckt tröttheten och frustrationen med det politiska etablissemanget. I vissa fall har det i det närmaste varit likt hat mot andras åsikter. Republikan eller Demokrat, eller som flera av mina vänner som i detta val röstade på Hillary trots att de egentligen är republikaner. Själv är jag tacksam för att vi inte har ett två parti system som fullständigt begränsar politiken.

Protester mot valresultatet hörs i hela världen och frågor ställs, vad händer nu? Även om jag inte alltid hållit med Hillary Clinton så är det klart att jag känner stark beundran för henne att ha klarat av denna oerhört smutsiga kampanj och respekt för hennes långa erfarenhet i politiken. Hennes tal igår morse var absolut lysande och väl värt att lyssna till oavsett vilken politisk uppfattning du har. Här är några citat:

Donald Trump is going to be our president, We owe him an open mind.” I hope that he will be a successful president for all Americans,”.

”This is not the outcome we wanted or we worked so hard for. I’m sorry that we did not win this election for the values we share.” ”I have spent my entire adult life fighting for what I believe in. I’ve had successes and setbacks,” she told her supporters. ”This loss hurts, but please never stop believing and fighting for what’s right. It’s worth it.” 

”And to all the little girls who are watching this, never doubt that you are valuable and powerful and deserving of every chance and opportunity in the world to pursue and achieve your own dreams,” she proclaimed. ”We still have not shattered that highest and hardest glass ceiling — but some day, someone will”

Alltför många har varit besvikna på att USA inte får en kvinnlig president, men i Sverige har vi ännu inte haft en kvinna som statsminister. Om jag får som jag vill så förändras det 2018.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

 1. Basic Rules

  Varför denna könsfixering ?
  När det gäller kön totalt i USA valet, visar det sig att 53 procent av männen röstade på Trump och omvänt 54 procent av kvinnorna röstade på Clinton. Det är alltså inga större skillnader. 53 % av de vita kvinnorna röstade om man går ner i statistiken på Donald, vilka är dessa då ja, knappast enbart ”white trash”. Det var de vita kvinnorna och Latinos som fällde Hillary !
  Om vi skulle få en kvinnlig statsminister får det bli Ebba. Tror det är många som inte tål AKB på samma sätt som många inte tålde Hillary.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Ja jag gillar inte alls könfixeringen, kompetens före kön. Nu var det nog så att Hillary var kompetent eller hade erfarenheten, men det var så mycket annat som var fel. Hur mycket erfarenhet AKB har vet jag inte riktigt, men det är ju trots allt politiken och sakfrågorna som ska vara i fokus. Inte om det är en man eller en kvinna som leder den. Ja det är klart att jag hoppas på Ebba som statsminister, men jag vore både dum och naiv om jag inte insåg att vi har en stor uppförsbacke framför oss just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.