Gratis parkering under begränsad tid

Dagordningen var anmärkningsvärt kort idag eftersom flera ärenden plockades bort från kommunstyrelsens beredning för två veckor sedan. För ovanlighetens skull var det heller inga enkla frågor och ingen kommunstyrelseordförande på plats heller vilket innebar att interpellationer kunde skjutas på till nästa månad. Nu var i och för sig Sverigedemokraternas vilde som interpellerat inte på plats heller och det är oklart när de interpellationerna behandlas.

Trots detta brukar det inte brista debattlusta hos de närvarande. Två motioner behandlades och VK har skrivit om de båda, men jag vill göra ett förtydligande. Moderaternas motion om gratis parkering på lördagar var uppe till beslut och den avslogs, men där hade vi kristdemokrater ett annat förslag med syftet att underlätta mer för centrumhandeln alla dagar och inte bara på lördagar. Moderaternas motion var inlämnad i februari i nära samband med Avions öppnande och påtalade dess negativa konsekvenser för centrumhandeln som saknar gratis parkering.

Visst har Avion påverkat centrumhandeln, men vår uppfattning är att ombyggnationerna av Rådhustorget samtidigt som Avions öppnande har haft än mer negativa konsekvenser och vi vill att kommunen genomför något för att förbättra för centrumhandeln och dess företagare. Det är ändå kommunen självt som satt igång arbetet med Rådhustorget. Ombyggnationen av torget har definitivt negativa konsekvenser just nu och i synnerhet måndag till fredag när arbetet är igång.

Moderaternas motion talar om en begränsad tid på lördag, vi talade om 2 timmar/dag. Moderaternas motion var en prövotid under två år, vårt yrkande tills dess att torget är klart vilket sker nästa höst. Det blir fel när VK skriver att vi vill erbjuda fri parkering alla dagar och att vi vill dra det hela betydligt längre utan att visa på skillnaderna. http://www.vk.se/1871391/nej-till-fri-lordagsparkering

Vårt yrkande var:

att Kommunfullmäktige beslutar:

”Att ge kommunstyrelsen i uppdrag att, under ombyggnationerna av Rådhustorget, genomdriva en avgiftsbefrielse av de första två timmarnas parkering i parkeringsgaragen Nanna, Parketten och Navet och därmed anse motionen besvarad.”

 

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Förslår en skattesänkning på minst 10 öre, så blir kommunen mer attraktiv för alla.
    Kan Dorotea så kan väl Ume ?

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Läget för en skattesänkning just nu är inget vidare, men självklart borde det finnas utrymme för en skattesänkning. Problemet är att vi har vant oss vid mycket höga kostnadsnivåer i verksamheterna. Det blir en revidering av budgeten i december, det kommer att bli tydligt hur illa det är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.