Grattis Ebba!

IMG_0217.large

 

Ebba Busch Thor har blivit mamma igen till en liten dotter och visst är det absolut fantastiskt härligt när barn föds, små mirakel som föräldrar vill göra allt för att de ska få växa upp till trygga ansvarstagande individer. Det var många som tyckte att hur kan Kristdemokraterna ge förtroendet och partiledarposten till en ung kvinna, dessutom höggravid och hur kan det stämma överens med partiets politik att kvinnor ska stå hemma vid spisen och föda barn. Partiets politik?! Nej, till er säger jag att ni inte kan ha mer fel och de som tror något sådant vet inte alls vad kristdemokrati står för.

Jämställdhet är att ge kvinnor möjlighet att forma sitt eget liv, inte att politiker säger till kvinnor vilka val de ska göra. Partiet säger inte till vem det är som ska vara hemma med barnen eller hur länge utan det är helt och hållet upp till föräldrarna själva. Det är som Ebba säger att hade det varit en helt delad föräldraförsäkring hade inte deras son fått vara hemma med sin pappa lika mycket. Jag är tacksam för att företräda ett parti som företräder familjen samtidigt som det är fullt möjligt att vara både partiledare och mamma.

När jag började med politiken var min äldsta knappt ett år fyllda och förskolan hade flyttats från socialtjänst till skola och dagmammor var på väg bort. Det fanns ingen maxtaxa i förskolan och jag betalade mer varje månad för dagmamma än vad föräldrar betalar idag och då var månadslönen betydligt mindre. Mitt hjärta var i barnomsorgen och även om det var länge sedan jag behövde nyttja den finns hjärtat ändå kvar där från erfarenheten som nybliven politiker. Barn behöver trygga familjer och en god barnomsorg hjälper familjer, men jag tycker att det är bedrövligt att det finns så lite förståelse för att familjer kan se olika ut. För vissa barnfamiljer är möjligheten att stanna hemma inte bara en möjlighet utan ett självklart val.

 

 

 

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. Edor Abrahamsson

  Hej på dig Veronica! Jag tycker du skriver bra inte fel på det, men jag undrar, hur kan jag lita till att pensionärsskatten försvinner med Kd? Ni var ju med i förra regeringen gjorde klyftorna större mellan pensionär och icke. Svara på det om du kan Veronica.

  Ha en bra dag
  Edor Abrahamsson från Vilhelmina

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Hej!
   Tack för det. Det stämmer att vi var med och sänkte skatten för de som arbetar (jobbskatteavdragen), men vi var också de som drev på att skatten för pensionärer skulle sänkas vilket den också gjordes vid fem tillfällen. Det fanns inte och har aldrig funnits ett egenvärde i att det ska vara en stor skillnad mellan skatt på lön eller på pension och skillnaden mellan dessa har också blivit för stor. Vi vill dock inte höja skatten för de som arbetar (vilket skulle kunna vara ett sätt att jämna ut skillnaden) istället vill vi sänka skatten mer för pensionärer än vad de övriga allianspartierna ville. Det är nu en prioriterad fråga i partiet och som vi söker stöd för. Här kan du läsa mer: https://www.svd.se/kd-pensionarer-ska-inte-ha-hogre-skatt-an-lontagare

   Önskar dig en fin dag och ännu bättre vecka! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.