”Fake news” och sentimental vänster

Jag har varit oerhört irriterad under det senaste dygnet på hur fjädrar blir hönor och egna ”sanningar” anpassas till att passa den egna versionen av verkligheten. Jag talar om Brännbollscupen och alkohol. Det har blivit uppenbart att journalister har blandat ihop Brännbollsyra och brännbollscup och att ett remissyttrande skulle innebära ett totalförbud av försäljning av alkohol på hela festivalen. Den frågan har inte varit uppe i Individ och familjenämnden, men sen är det inte heller IF nämnden som ger tillstånd utan det är Miljö och hälsoskydd.

Det anmärkningsvärda är att Folkbladet skriver fel, skapar en gigantisk proteststorm och nästa dag skriver VK en artikel där de fortsätter att hänvisa till Folkbladets felaktiga artikel. Lite mer källkritik hade varit klädsamt. Om det låter för otroligt för att vara sant så är det mest troligt inte sant. Självklart är det också vi politiker som ska be om en korrigering när det blir fel och här kanske jag var passiv.

Ser att Vänsterpartiet har överklagat beslutet om att sälja Scharinska villan och jag är inte förvånad. Jag kan känna stark nostalgi när jag ser bilderna av Scharinska villan eller GK (gamla kåren) för där har jag upplevt många roliga kvällar. Som 22 åring stod jag på scenen och ”teatersportade” improviserade när Humlans teatergrupp hade tio årsjubileum. Roliga konserter och spännande möten, men det är omöjligt att gå tillbaka till gamla minnen för att hindra en försäljning av en fastighet. Scharinska villan är fantastiskt vacker och jag är övertygad om att de som förvärvat villan planerar att förvalta den väl. Oavsett hur goda minnen så har inte kommunen eller kommunala verksamheter behov av den. Istället kommer medel in till kommunen och som förtroendevalda politiker har vi ett ansvar att se till att dessa pengar används på bästa sätt. Det är där Vänsterpartiet borde lägga sitt fokus.

 

 

 

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Men varför inte då förklara på din blogg vad hela ärendet handlar om så det blir ”true news” att kunna tro på. Annars bidras till att källkritiken är kvar i ”källaren”. Så vad var nejet till serveringstillstånd och vad går IF-nämnden med på?

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      IF nämnden var remissinstans eftersom det är Miljö och hälsoskydd som beslutar om tillstånd. Ansökan var servering av alkohol på spelområdet på Mariehemsängarna under dagtid och rörde inte alls Yran påkvällstid vilket tidningarna har vinklat det som. Nämnden förordade ett avslag, men om ansökan bifalls villvi inte att servering ska ske på dagtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.