Värderingar och förvaltningsorganisation

twitter

 

För drygt två veckor sedan i kommunstyrelsen beslutades det att lägga utvärderingen av den gemensamma förvaltningen till handlingarna samt ”att tillsätta en utredningsgrupp med sju förtroendevalda i KS, en från varje parti, som mot bakgrund av den nu framtagna PwC-rapporten och den kritik som i övrigt framförts, får i uppdrag att presentera ett förslag på en ny nämnds- och förvaltningsorganisation enligt de politiska riktlinjer som anges.” (KS 16 maj)

Det var ett i mitt tycke överraskande beslut och jag tror inte att någon vet vilka konsekvenser eller vad det kan betyda för kommunen. Själv hade jag inte möjlighet att närvara eftersom jag var i Karlstad på Vattenstämma, men Socialdemokraterna anser jag har varit tydliga med att fortsätta arbetet med en gemensam förvaltning. Därför var det nog inte bara jag som överraskades av orden från Hans Lindberg (s) att eftersom det inte fanns politisk majoritet i kommunstyrelsen för att gå vidare med en gemensam förvaltning det så ändrade de uppfattning. Bom! Helt plötsligt!

Visst måste det vara trevligt att alltid få igenom beslut i majoritet, men att vara villig att byta principer och ideologisk inriktning för att inte missa chansen att sitta i ledarställning det är riskabelt och kan ses som ett svaghetstecken. Det leder också till ovisshet för allmänhet om man inte kan vara säker från en dag till en annan vad det ledande partiet egentligen tycker.

Ovan ser ni min profilbild och omslagsbild på Twitter. Bilden är på Jon Stewart från the Daily Show och orden (fritt översatt) Om du inte håller fast vid dina värderingar när de prövas då är de inga värderingar utan då är de fritidsintressen är ett av mina favoritcitat. Jag delar gärna med mig av det till andra ledamöter i kommunstyrelsen oavsett partifärg.

För övrigt kommer jag att sitta i den arbetsgrupp som kommunstyrelsen beslutat om och jag ser mycket fram emot det arbetet.

 

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.