Nej till samarbete med SD

Min bloggrubrik är tydlig för det verkar inte vara möjligt att vara tillräckligt tydlig i denna fråga. De senaste dagarna har insinuationer, kommentarer och rena lögner om mitt parti och min partiledare florerat fritt på sociala medier. Lennart Holmlund, det före detta kommunalrådet har även kallat KD för ett parti på den yttersta högerkanten och i kommentarerna här på bloggen har jag stämplats med både det ena och det andra. En del kommentarer har jag godkänt andra har jag slängt, gemensamt är att kommentarerna kommer från anonyma män. Eller vad vet jag, de påstås komma från män.

Vad är det då som har retat upp Socialdemokraterna, jo det är att Ebba Busch Thor vill att Alliansen går fram med en egen budget och KD kommer inte att lägga ner sina röster om det innebär att Sverigedemokraterna röstar för en alliansbudget. Det handlar inte om att förhandla, det handlar inte om att samarbeta  och det handlar INTE om att regera tillsammans med SD. Se inslaget här

Det är trots allt en majoritet som röstat på ett annat parti än Socialdemokraterna och de är beroende av att allianspartierna är passiva – därför kom decemberöverenskommelsen till. Nu finns den inte längre, men när alliansen är enig då blir den rödgröna regeringen orolig eftersom då är det S som blir beroende av SD. Det är ett svårt parlamentariskt läge det inser jag, men att inte stå upp för den politik och den väg man vill att Sverige ska gå är inte bara dumt utan också fegt och ett svek.

 

Image may contain: 1 person, standing
Ebba Busch Thor

En röst på KD är en röst på förändring för Sverige. Jag har repeterat gamla besked idag.

– Vi vill gå fram med en alliansbudget.
– Vi vill bilda en alliansregering.
– Vi kommer rösta mot Stefan Löfven.
– Vi tycker man ska pröva stödet för alliansens statsministerkandidat även om alliansen är mindre än de rödgröna.
– Vi kommer inte förhandla med SD.
– Vi är beredda att tillträda i regeringsställning om det finns stöd för det i riksdagen. Det vill säga även om det innebär att det kräver att SD röstar för.

Är man trygg i sina värderingar så ryggar man inte i ett svårt parlamentariskt läge. Jag står för vår politik oavsett vem som tycker att den är bra. Jag är till och med beredd att gå så långt som att säga att alla borde rösta för vår politik.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Basic rules

  Ni lyckas inte samarbeta inom borgerligheten – så se till ni lyckas med det först. Inför förra valet ställde moderaterna frågan till Löfven i regeringsfrågan. På samma sätt måste den nu ställas till er- väljarna vill ha besked – vem ska ni samarbeta/stöda er på s eller sd ? Ingen Alliansregering utan sd vet alla, så sluta tramsa och ta ert demokratiska ansvar.
  Att regering och opposition ingår en pakt likt DÖ för att diskvalificera valresultatet är demokratividrigt.
  Debatten förs på sossarnas spelplan då allt fokuseras mot eller för sd iregeringsfrågan – den fällan har även du gått i.
  Ni kan ta ert ansvar genom söka stöd i frågor ni ligger nära sd och dom finns !
  Varje sakförslag ska utvärderas från sitt egna värde och innehåll – inte pga avsändare. Dessa tankegångar finns i debatten !????????

 2. Pelle

  Reaktionen blev alltså som den brukar bli. Svensk politik handlar i första hand om att ta avstånd från SD och i andra hand om att ta tag i verkliga problem. Eftersom ett avståndstagande från SD innebär att man inte kan göra som SD tycker gör man tvärtom. Då fås problem som gynnar SD. Problemen måste då gömmas undan, relativiseras, slätas ut. Som i fallet med när polisen inte hinner med våldtäkter då de har fullt upp med ännu grövre brott så nämns aldrig den bakomliggande orsaken, eftersom det skulle gynna SD. Man tar alltså inte tag i elefanten i rummet eftersom avståndstagandet till SD är viktigare. Fördömandena från de som kallar sig för anti-rasister är verkligen effektiva. I praktiken är det de som styr svensk politik. De har lyckats få migrationspolitiken att handla om rasism mot antirasism. De som inte tycker som de mest fundamentala antirasisterna är alltså rasister. Eftersom de flesta av inte är rasister och inte vill bli utpekade som rasister måste vi alltså hålla med antirasisterna i allt dom säger och tycker. Då får vi en migrationspolitik som bara fungerar i idealisternas fantasivärld. Vad skulle hända med ett parti som inte backar från den yttersta vänsterns fördömarapparat? Kanske borde prövas?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.