Kyrkovalet och välfärd

Jag har inte skrivit något alls om kyrkovalet som var under helgen, men det betyder inte att jag tycker att det är ett val som ska ignoreras. Det är glädjande att valdeltagandet var det största på 67 år, men när ett val blir att rösta MOT något en FÖR något blir det bekymmersamt. Alla vet vad man  INTE vill ha i kyrkan, men vet man vad man vill ha? Och varför ska partipolitiska åsikter styra? Varför ska Centerpartiet, Socialdemokraterna eller Sverigedemokraterna in i kyrkan när separationen kyrka och stat varit genomförd sedan länge? Alla andra politiska partier avstod vilket jag tycker är sunt. Som aktiv politiker har jag sett hur partipiskor och partipolitik kan skapa sprickor och konflikter mellan människor och grupper och det vill jag inte se i svenska kyrkan. Ser att en av bloggarna här på VK också svär över andra grupperingars program för kyrkan för att det står för lite om personalpolitik så visst kan kyrkoval röra upp känslor..

Annat som rör upp känslor är det som händer mellan Umeå kommun och Astridgården i Hörnefors. Jag har skrivit en hel del om det, men byter nu fokus. Vad kommer detta att innebära för kommunen och entreprenörer i stort? Det är som det står i dagens VK, ett stort hot mot välfärden. http://www.vk.se/2094144/samre-valfard-med-inskrankt-valfrihet

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.