Gammal vet bäst eller?

Nog har temperaturen vridits upp en bit eller är det så att media har trappat upp bevakningen lite mer av de styrande partierna i Umeå? Socialdemokraternas listor är klara efter vissa revideringar och vi får veta att för det partiet är det viktigt att kvotera in yngre förmågor, medan för andra partier är det viktigare att äldre med erfarenhet får ta plats eftersom trots allt är 25% av Sveriges befolkning över 65 år.

Det är ofta som jag irriterar mig på hur åldern är det som avgör i Sverige. Det är åldern och vårt tankesätt som begränsar hur vi ser på människor där det är svårt att acceptera att personer under 30 år kan ha förvärvat djupa kunskaper och erfarenhet som en 60 åring kanske saknar. Eller varför ska det vara märkligt att en person vill arbeta långt efter 70 för att hon eller han både kan och vill? Strunta i åldern, men inse att generationer har mycket att lära av varandra utan att det ska fnysas åt att personen inte fyllt 30 eller passerat 75 och borde vara pensionär.

Till sommaren fyller jag 48 och om jag är gammal och erfaren kan vara svårt att bedöma. Klart är att jag har lärt mig uppskatta att bli äldre för jag har sett alternativet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.