Att vara förtroendevald är stort

Imorgon fastställer Kristdemokraterna i Västerbotten listorna till landsting och riksdag och som nomineringskommitténs ordförande har det varit ett arbetsintensivt år under 2017. Att sammanställa listor är inte lätt när vi bor i ett vidsträckt län och det är många parametrar att ta ställning till, kön, ålder, geografisk spridning. Nomineringskommittén lägger fram sina förslag och sedan är det stämman som fattar beslut, oavsett vad som händer känner jag mig trygg att det kommer att bli bra.

Lyssnade till tidigare partiledare Alf Svensson om hans arbete i partiet och detta med att sätta laget före jaget. Att arbeta gemensamt med andra för att nå ett mål även om det ibland kanske inte gynnar dig själv allra mest. Att förvalta det förtroende som du som politiker har fått från ditt parti är stort, men en gång vart fjärde år är det tid för eftertanke och förtroendet prövas. Det är nu sex år sedan jag blev politiker på heltid (försökte kombinera arbete och politik ett tag, men det blev i det närmaste omöjligt för arbetsgivaren som aldrig visste när jag var på plats) och jag tänker fortfarande hur lyckligt lottad jag är som får arbeta med det jag älskar mest.

På måndag är det kommunfullmäktige och min motion om fler äldreboenden och större möjligheter kommer upp till beslut. Igen. Den debatterades i nästan två timmar innan jul, men eftersom inte alla beslutsunderlag fanns med blev det återremiss. Kanske lika bra eftersom som vanligt var den politiska majoriteten förblindade av ord som utsugare, vinstmaximerare, riskkapitalister, skatteparadis utan att överhuvudtaget reflektera på vilka vi är till för och vilka möjligheter etablering av andra vårdboenden än de kommunala kan ge.

Debatten andades kortsiktighet i en kommun där privata investerare välkomnas när det gäller att bygga multiarenor, men som förtalas när det gäller att bygga vårdboenden för äldre. Med tydliga krav i upphandlingen och hur många platser kommunen vill upphandla betalar vi endast för platserna och inte hela investeringen. Vi skulle kunna tillskapa ett boende specialiserat på alkoholdemens eller ett boende för yngre dementa. Kanske tillsammans med kranskommunerna? Här skulle vi kunna ha äldre och de med större behov framför ögonen och inte envisas med att påstå att ALLA som inte är kommunen endast drivs av vinstintresse. VI får väl se vad som händer på måndag.

#merLOViomsorgen

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.