Valrörelse inom kort – äntligen!

Varför har inte valrörelsen kommit igång ännu? Semestersverige lägger locket på, insändarsidorna är halverade, varken debatter eller Agenda sänds på TV under sommaren och TV nyheterna är förkortade. Efter att ha varit i USA två veckor i sommar där debatterna flödade inför kommande mellanårsval i november så är skillnaden stor. Tonen är inte speciellt trevlig och det behöver inte ens vara sant det som diskuteras.

Självklart vill jag inte att det ska vara så, men jag har sagt det förr att det är olyckligt att det sista fullmäktige vi har inför sommaren är det fullmäktige som tydligast visar de ideologiska skillnaderna mellan partierna. Det är glöd och passion om du har tur och debatten kan vara både rolig och intressant att lyssna till. Ett par veckor efter budgetfullmäktige är det Almedalen som gäller och det är politik i alla kanaler. Det är en ren fröjd för oss politiskt intresserade. Sen efter Almedalen, semesterstängt. Det som sades eller beslutades i juni faller i glömska. Det vi upprördes över som hände i Almedalen tappar betydelse.

Frågan om varför har inte valrörelsen kommit igång är inte en fråga som jag har ställt mig utan den var ställd av en person som inte alls har kopplingar till politiken, men som arbetat inom kommunen länge. Jag ser frågan som positiv för det betyder att det måste finnas en längtan efter en samhällsdebatt och ett större folkliv på torget och kanske t om se valaffischer. Dessa affischer som står överallt, men som aldrig får stå ifred. Jag som är i politiken har levt hela året med tankarna på valrörelsen för det är nu det är upp till bevis. Nu får varje person över 18 år utöva sin demokratiska rättighet att lägga en röst på det parti som de ser som bästa företrädare. Jag känner energi även om tanken, har jag glömt nåt hela tiden finns med i bakhuvudet. Den 13 augusti öppnar valstugorna på torget – äntligen!

Hoppas också på kyligare väder så jag kan äntligen ha på mig min nya fina jacka.

 

vera

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Bergis

  Valrörelsen är kanske onödig ändå nu när Jimmie Åkesson vinner storslam i september. Det blir Jimmies val i år. Man kommer att gå man ur huse för att rösta på honom. Så är det. Folk är trötta på religiösa människor nu. Det kommer att bli kul att följa er andra i eftervalsdebatterna.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Man ur huse? Storslam? Jodu, jag vet att opinionen säger en sak, men det är valresultatet den 9 september som räknas. Du vet väl att ingen kan ut segern i förskott, eller har du inte hört sagan om haren och sköldpaddan? Du är i alla fall tydlig med att du är sverigedemokrat, men du envisas med att vara anonym. Törs du inte stå upp för vad du skriver?

   • Bergis

    Jag är egentligen gammal socialdemokrat. Men nu måste jag och alla andra rösta på SD i riksdagsvalet eftersom vi inte får någon ordning i det här landet annars. Det är många som tänker så nu. Även om man inte gillar delar av SDs politik så är ändå SD garanten för att vi når en förändring.Så tänker många. Men min röst i kommunvalet går till Jan Hägglund eftersom han på ett exemplariskt sätt visat på bristerna i Umeå kommun då ingen annan har gjort det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.